Samsung Gear S3 akıllı saat sahiplerini ilgilendiren önemli gelişme

18 Ekim 2018 18:45

Türkiye’de oldukça popüler akıllı saat modellerinden Samsung Gear S3, bugün sahiplerini ilgilendiren hem iyi hem de kötü gelişmeyle gündeme geldi

Samsung Gear S3, şık tasarımıyla ve özellikleriyle gerçekten en çok beğenilen modeller arasında yer alıyor. Yerini Gear S4’e değil Galaxy Watch‘a bırakan akıllı saat, hatırlarsınız uzun süre önce Tizen 3.0‘a güncellendiği “Value Pack” paketiyle Watch Only isimli bir mod kazanmıştı. Bu mod aktif edildiği zaman tüm akıllı özellikleri kapatılan saat, bu sayede tam 40 gün kullanım süresi ortaya koyabiliyordu. Ancak bu güncelleme sonrasında saatin pili çok daha hızlı bitmeye başlamıştı. Bunu çözmek için firma daha sonra özel bir yazılım güncellemesi yayınlamak zorunda kalmıştı. Buna benzer bir durum yine karşımızda bulunuyor. Gelen bilgilere göre saat için yayımlanan yeni güncellemeler yine saatin pilinin aşırı tüketmesine neden oluyor. Burada iyi olan gelişme ise firmanın sorunun farkında olması. Samsung, bir sonraki yazılım güncellemesiyle pil sorunun “yeniden” ortadan kaldırılacağını belirtiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Gear S3 akıllı saat modelinin teknik detayları şöyle

Samsung Gear 3, hatırlamak gerekirse 1,3 inçlik 360×360 piksel yuvarlak AMOLED ekran üzerine kuruluyor. 4 GB dahili hafızası bulunan ve gücünü Exynos 7270 işlemciden alan saat, 768 MB RAM miktarına sahip. Bluetooth, NFC, WiFi teknolojileriyle gelen 380 mAh bataryalı akıllı saat, Corning Gorilla Glass HR+ ile korunuyor. IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı da dayanıklı olan Gear S3’ün frontier versiyonunda MIL-STD-810G standartları da bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

Firmanın en yeni modellerinden üç arka kameralı Galaxy A7

Paylaş