reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Gear S3 incelemesi

gearara4

ESKİSİNDEN DAHA MARİFETLİ

Gear S2 ile aynı arayüzü paylaşan Gear S3’ün yazılımındaki farklılıklar derinlere indiğimizde açığa çıkıyor. En büyük yenilikler donanım kaynaklı olanlar. Artık dahili GPS’in bulunduğu cihaz, böylece telefon olmadığında sadece saat işlevi olan sıradan bir akıllı saate dönüşmüyor. Dahili GPS’e destek veren uygulamalarla telefon yanınızda olmasa bile aktivite takibi yapılıyor ve sonrasında telefondaki S-Health verisiyle eşitlenebiliyor.

samsung-gear-s3-07
Önceki saatte en çok eleştirilen noktalardan biri hoparlörün bulunmamasıydı. Mikrofon ile cihaza sesli komutlar verilebiliyordu fakat sesli olarak herhangi bir geribildirim alınamıyordu. Gear S3’e dahil olan hoparlör sayesinde sesli bildirim alınabiliyor, saat üzerinden müzik dinlenebiliyor, uygulamalarda sesler duyulabiliyor ve hepsinden önemlisi sesli görüşme yapılabiliyor.

Gear S3’te üç ana sensör bulunuyor. Bunlar altimetre, ivme ölçer ve barometre. Altimetre; yüksekliği ölçerek deniz seviyesinden ne kadar yüksekte olunduğunu algılıyor. Bu özellik, sporcuların oldukça işine yarayacağa benziyor. Barometre ise atmosfer basıncını ölçüyor. Böylece hava durumuyla ilgili bölgesel bilgiye anında erişiliyor. İstendiği takdirde basınç değişiklikleriyle ilgili bildirim alınması sağlanabiliyor. İvme ölçer ise bilindiği üzere bisiklet vb. bir ulaşım aracındayken yapılan hızın ölçümlenebilmesini mümkün kılıyor.

gearara5
Yeni arayüzlerin geldiği cihazda eskisine göre daha güzel görünen arayüzler bulunuyor. Her zaman açık ekran modunun geliştirildiği Gear S3’te saat her zaman açık ekran modunda olsa bile saat arayüzü tamamen görünebiliyor. Gerçek saate en yakın deneyimi elde etmek için bu modu açık tutmakta fayda var.

Gelişmiş S-Health uygulaması artık kişiler arasında aktivite konusunda rekabete girmeye izin veriyor. Buna uygun olarak tasarlanan arayüzde en yakın rakibinizin kaç adım attığı görüntülenebiliyor. Yürüyüş, koşu, bisiklet sürme ve kürek çekme gibi aktiviteleri otomatik olarak algılayan saat, herhangi bir tuşa basmaya bile gerek duymadan bu aktiviteleri kayıt altına alıyor. Gear S2’de bulunan alışık olduğumuz aktivite takibi özelliklerinin dışında yoga, pilates, mekik, kürek çekme gibi aktiviteler de takip edilebiliyor.

samsung-gear-s3-08
Gear S2’de olduğu gibi Gear S3 de uygulamaların yetersiz sayıda olması sorununu yaşıyor. Son zamanlarda Spotify gibi bazı önemli uygulamalar gelmiş olsa da halen sosyal ağ devlerinin uygulamaları bulunmuyor ve ayrıca Türkiye’yi ilgilendiren yerel uygulamalara çok rastlanmıyor. Öte yandan saat arayüzü konusunda Gear S3 oldukça iddialı. Özellikle mekanik saat görünümüne yakın arayüzler, saate ayrı bir hava katıyor. Cihazda bulunan arayüzlerin haricinde mağazadan da çok çeşitli arayüzler indirmek mümkün oluyor. IP68 suya dayanıklılık sertifikasına sahip saat, 1,5 metreye kadar 30 dakika süreyle suya dayanabiliyor. Denizde kullanılması tavsiye edilmeyen cihaz yağmura ve su sıçramalarına karşı dayanıklılık gösteriyor.