reklamı kapat

POPÜLER

Sinema deneyimi her yerde; ViewSonic M1 Pro kablosuz projektör incelemesi

ViewSonic M1 Pro

VIEWSONIC M1 PRO PERFORMANS

Farklı kullanım alanlarına yönelik projektörler piyasaya sunan ViewSonic,  M1 Mini modeliyle giriş seviyesine, M1+ modeliyle daha iyi bir görüntü kalitesi arayan kullanıcıları hedef almıştı. ViewSonic’in en yeni projektörü M1 Plus ise ”kompakt” projektör ailesinin en iddialı üyesi olarak öne çıkıyor. ViewSonic’in büyük boyuttaki projektörlerini bir kenara koyarsak M1 Pro şirketin bugüne kadar geliştirdiği en iyi projektör modellerinden biri. M1+’ta 854 x 480 piksel çözünürlük tercihinde bulunan ViewSonic yeni modelle birlikte 720p çözünürlüğe geçiş yapıyor. Yeni modelde çözünürlükle birlikte parlaklıkta iyileştirilmiş durumda. Bir önceki model 300 lümen parlaklık sunarken M1 Pro 600 lümen parlaklığa ulaşabiliyor. ViewSonic M1 Pro bu sayede daha aydınlık koşullarda selefine kıyasla daha iyi performans sergiliyor. Biz projektörü hem büyük bir salonda hem de ufak bir yatak odasında test ettik. 2 metre mesafeden yaklaşık 100 inçlik bir görüntü yansıtabilen projektör sunduğu renkler, parlaklık ve keskinlik değeriyle bizim beklentimizi karşıladı. M1+’tan çok daha iyi bir görüntü deneyimi elde ettiğimiz projektörde izlediğimiz filmlerdeki altyazılar da bir önceki modele kıyasla daha iyi görünüyor.

Projektörün görüntü performansı selefinden daha iyi olsa da M1 Pro daha önceden inceleme fırsatı bulduğumuz Full HD çözünürlüklü M2’nin gerisinde kalıyor. Ancak bu noktada belirtmekte yarar var. Bu modelin kompakt ve taşınabilir bir projektör olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. M2 daha çok ev kullanımına yönelik geliştirilen bir model olarak öne çıkarken M1 Pro hem ev hem de dış kullanıma hitap ediyor. Projektör bünyesinde barındırdığı pil sayesinde herhangi bir güç kaynağına ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Yüzde 100 şarjla 2 saate varan bir kullanım imkanı sunan projektörde bu değer ekonomik modda sağlanıyor. Normal bir parlaklık değerinde projektörün pil ömrü 1 saat 40 dakikaya düşüyor. Projektör güç kaynağında çalıştığı gibi güçlü powerbank’lerle de çalışabiliyor. Bu sayede herhangi bir kamp alanında taşınabilir şarj cihazınızı projektöre takarak da kullanabiliyorsunuz M2 modelinde olduğu gibi bu modelde de Aptoide adı verilen bir uygulama mağazası bulunuyor.

Netflix ve Amazon Prime Video haricinde projektörde TED ve Spotify gibi uygulamalar da yüklenebiliyor. Uygulama mağazasında YouTube uygulaması ne yazik ki yer almıyor. Bu uygulama APK yoluyla projektöre indirilebildiği gibi YouTube uygulamasını mobil cihazlar kullanarak projektöre kablosuz da aktarılabiliyor. AirPlay desteğine sahip olan projektörde iPhone, iPad veya Mac bilgisayarlardaki içerikleri hızlı bir şekilde projektöre aktarmak mümkün. Pek tabii içeriklerin kablosuz olarak aktarılabilmesi için projektörle mobil cihazların aynı ağda olması gerekiyor. Son sözlere gelecek olursak ViewSonic M1 Pro sunduğu görüntü kalitesiyle selefinden çok daha iyi bir görüntü kalitesine sahip. Özellikle kamp yapmayı seven biriyseniz ve kamp yaptığınız alanlarda kullanmak için bir projektör arıyorsanız ViewSonic M1 Pro sizin için iyi bir seçenek. Projektör kamp haricinde sunum yapanlar veya odalarında film izlemeyi seven kullanıcılara da pek tabii hitap ediyor. Yüksek fiyatı benim için sorun değil diyorsanız ViewSonic’in projektörüne şans verebilirsiniz.