Tata Tiago EV; Hintli markadan 10 bin dolarlık elektrikli otomobil

01 Ekim 2022 15:44

Segmentinde bir ilk olarak lanse edilen Tata Tiago EV, erişilebilir elektrikli otomobil modellerini Hindistan’da temsil edecek.

Ağırlıklı olarak Uzak Doğu merkezli üreticilerden gördüğümüz ucuz elektrikli otomobil modellerine bu kez Hindistan’dan bir üye var. Ülkenin önemli üreticilerinden birisi olan Tata, kompakt modeli Tiago’nun elektrik versiyonunu lanse ederek, dikkatleri üzerine çekiyor. 10 bin dolarlık fiyatla pazara sunulacak olan Tata Tiago EV, segmentinde de bir ilk olacak. Hindistan’ın elektrifikasyona geçişinde kullanıcıların bu tip araçlarla tanışmasında önemli bir basamak olarak lanse edilen Tiago EV, farklı tipte versiyonlarla tercih edilebilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tata Tiago EV teknik özellikleri

Tata’nın giriş seviyesi modellerinden biri olacak Tiago EV için kullanıcıların tercih edebileceği baz paket XE olarak isimlendiriliyor. 19,2 kWh kapasiteli bir bataryanın standart konumlandırıldığı versiyonda, kullanıcılara 255 kilometrelik menzil vadediliyor. XE üzerinde konumlanan diğer paketlerde ise bataryanın kapasitesinin 24 kWh’e çıkarıldığını görüyoruz. Bu kapasite artışıyla birlikte “Hindistan Test Koşulları”na göre maksimumda 315 kilometreye kadar yol kat etmek mümkün olacak. Tiago EV’nin kompakt batarya yapısı, hızlı şarj tarafında da kullanışlı bir deneyimi getiriyor. Paylaşılan bilgilere göre 30 dakikalık şarj ile kullanıcılar 110 kilometrelik menzil değerlerin görebiliyor. Aracın motor tarafında tüm versiyonları ise ortak. Buradaki tek ünite, yaklaşık 75 beygir güç ve 114 Nm tork üretiyor. Kullanıcılara 8 yıl/160.000 kilometre batarya ve motor garantisi ile satılacak olan Tata Tiago EV’nin en pahalı versiyonu ise 14.499 dolardan alıcı bulacak.

Paylaş