reklamı kapat

POPÜLER

Lotus Cortina

Rekor rakam; 1965 Lotus Cortina bir Ferrari fiyatına satıldı

Düzenlenen açık artırma etkinliğinde yeni sahibine kavuşan 1965 Lotus Cortina, pist içerisinde resmi yarış görmüş versiyonuyla önemli klasikleri geride bıraktı.

Ford, tarihi boyunca kullanıcılarına bir ikona dönüşecek modeller vermeyi başaran sayılı üreticilerden birisi. Model T ile başlayan seri üretim macerasında GT40 gibi motor sporlarına damga vuran bir canavara uzanan süreç, sokaklar için de birkaç isme sahne oldu. 60’lı yılların başlarında asfalta inen ve 20 yıl boyunca bantta kalan Ford Cortina, bir müze kurma şansımız olsa içerisine dahil etme arayışına gireceğimiz modeller arasındaki yerini alır. İngiliz Ford‘u olarak bilinen ve Lotus ile yapılan birliktelik doğan versiyon ise sadece 3 yıl üretimde kalmasına rağmen unutulmazlar arasına girmeyi başardı. İngiltere’de üretilen ve dönem içerisinde motor sporları organizasyonlarını da süpürmeyi başaran Lotus Cortina, bugün koleksiyonerlerin de kayıtsız kalamadığı otomobiller arasında. Günümüz pazarında 20.000 sterlin bandında alıcı bulduğunu gördüğümüz Lotus imzalı bu canavar, geçtiğimiz hafta düzenlenen bir açık artırma etkinliğinde ise 218.500 sterlin gibi inanılmaz bir fiyata alıcı buldu. Elbette ki bunun bir sebebi var.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lotus Cortina motor sporları macerasına dahil oldu

SilverstoneAuctions tarafından düzenlenen etkinlikte sahneye çıkan bu 1965 model Lotus Cortina’yı bu kadar özel yapansa, döneminin binek otomobil şampiyonasına katılmış bir versiyonu olması. Alan Mann Racing tarafından John Whitmore için yarışlara uyarlanan otomobilin bir süre sonra Whitmore tarafından ücreti ödenerek satın alındığını da görmek mümkün. 1995 yılına kadar bu isimle birlikte kalan Cortina, birkaç kişide el değiştirmesinin ardından son olarak bu etkinlikle rekor fiyatla yeni sahibine kavuşmuş durumda. Benzer etkinliklerde satışa sunulan klasik Ferrari ve Lamborghini modellerini geride bırakarak etkinliği arkasında bırakan otomobilin her geçen yıl değerine değer katacağına hiç şüphe yok.