reklamı kapat

POPÜLER

1997 Mazda MX-5 Miata’yı klasik bir Ford Mustang’e çeviren çılgın modifiyeci

Dış tasarım detaylarıyla 60’lı yılların Ford Mustang’ini birebir şekilde yansıtan Mazda MX-5 değişimi, farklı bir otomobile sahip olmak isteyenlerin dikkatini çekecek.

Mazda’nın 1989 yılından beridir kullanıcılarla buluşturduğu MX-5, roadster piyasasında kendi kitlesini oluşturmuş ve başarılı satış rakamlarına ulaşmış bir otomobil. Günümüzde dördüncü jenerasyonuyla yollarda olmaya devam eden ve FIAT’ın 124 Spider‘ı döndürme projesinde de temel aktör olarak sahne alan MX-5, Amerika’daki profesyonel bir garajın dokunuşuyla çok farklı bir proje içerisinde karşımıza çıktı. Projenin, modifikasyon projelerinde çokça rastladığımız ve performans artışının elde edilmesine adına motor değişimlerinin yapıldığı swap’ı içerdiğini söyleyebiliriz. Lakin Mazda MX-5 Miata’nın içerisinde yer aldığı swap ise daha çok “Herkes gider Mersin’e biz gideriz tersine” sözünü akıllara getiriyor.

Kokpit ve motor değişmedi

Tamamen dış tasarım odaklı olarak gerçekleştirilen projede 1997 model Miata’yı 60’lı yıllara götürerek karşımıza bir Ford Mustang olarak çıkartansa Bill Carnes oldu. Geçtiğimiz dönemde de benzer projelerde gündeme gelen Carnes’ın bu son projesinde de kesinlikle başarılı bir iş çıkarttığını söylememiz gerekiyor. Proje kapsamında kokpit bölümünde herhangi bir değişim yapılmadığı ve 130 beygir güç üreten 1.8 litrelik orijinal motorun da birebir şekilde yer aldığı görülüyor. Meraklıları için satışa sunulacağını da öğrendiğimiz aracın halihazırdaki kilometre değerinin 152.000 civarında olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. 9.800 dolarlık bir bedel karşılığı alınabilecek olan Mustang görünümlü MX-5’in kısa sürede satılması bekleniyor.