reklamı kapat

POPÜLER

2022 Mazda MX-5

2022 Mazda MX-5 tanıtıldı; işte hayati değişiklikler

 - Güncelleme: 23 Aralık 2021 14:59

Sürüş deneyimini yukarı taşıma noktasında yenilikleri beraberinde getirecek olan 2022 Mazda MX-5, görsel donanımlarda da değişik seçenekler taşıyor.

Mazda’nın otomobil dünyasına hediye niteliğinde olan modeli MX-5, 80’li yılların sonlarında başlayan macerasında dört jenerasyonu geride bıraktı. Bu süreçte segmentinin en çok satan otomobili olarak kayıtlara geçen bu önemli isim için 2022 model yılıyla birlikte bir makyaj operasyonu devreye alınıyor. Daha çok sürüş dinamiklerini iyileştirme noktasında atılan adımlarla öne çıkacak olan yeni MX-5, bu kapsamda KPC Kinematik Duruş Kontrolü) adı verilen yepyeni bir teknolojiye ev sahipliği yapacak. Bu teknoloji ile virajlarda sol ve sağ arka tekerlekler arasında oluşan hız farkı, saliseler içerisinde yapılan hesaplamalarla tespit edilirken, hızı eşitlemek adına içte kalan tekerleğe hafif bir frenleme yapılarak çok bağlantılı süspansiyon sisteminin tutunma özellikleri artırılıyor. Gövde salınımını azaltan KPC sistemi, aynı zamanda hızlı girilen virajlarda ve bozuk zeminli yollarda konfor seviyesini yükseltiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Mazda MX-5 iki farklı seçenekle yola devam ediyor

Tavan seçeneği üzerinden iki farklı kombinasyonla satışlarına devam edilecek olan MX-5 ailesinde KPC sürüş teknolojisinin standart olarak gelecek olması da kullanıcıların ilk başta bilmesi gerekenler arasında. Mazda tarafından yapılan açıklamada yeni sistemin aracın ağırlığına herhangi bir ekstra yük getirmeyişi de dikkat çekiyor. Güncellenen modelde Platin Gri metalik karoser rengi yeni bir renk seçeneği olarak sunulurken, Terracotta iç mekan rengi de seçenekler arasına eklenecek. Ultra yumuşak ve pürüzsüz bir his veren Nappa deri koltuklara farklı bir ruh katan bu seçenek dışında koyu mavi kumaş tente rengi ve farklı renk kombinasyonları 2022 model Mazda MX-5’lerdeki yenilikler arasında yerini alacak. Motor tarafında ise herhangi bir değişim şu aşamada söz konusu görünmüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili video

MX-30 tanıtımı