reklamı kapat

POPÜLER

WiFi

1997 yılına kadar giden WiFi güvenlik açıkları bulundu; işte detaylar

Hayatımızın hemen her yerinde yer alan WiFi standardı, maalesef bugün güzel bir haber ile gündemde değil. Ciddi açıklar bulundu.

Belçika merkezli güvenlik araştırmacısı Mathy Vanhoef, WiFi standardında / sisteminde 1997 yılına kadar giden tüm cihazları etkileyen birçok güvenlik açığı tespit etti.

Bu açıklar üzerinden kötü niyetli kişilerin kablosuz ağlara müdahale edebileceği, veri çalabileceği ve kişileri sahte internet sitelerine yönlendirebileceği aktarılıyor.

Bu açığın WEP, WPA2 ve hatta WPA3 ile korunan ağlarda da yer aldığı, çünkü açıkların bazılarının WiFi’ın temeline, teknik tasarımına dayandığı aktarılıyor.

Süreç şimdilik aşırı kötü değil. İlk olarak bu açıkların hacker’lar tarafından kullandığı duyulmamış. Aynı zamanda bu açıkların genel olarak bilinmediği de aktarılıyor. Ek olarak açıklar ancak kablosuz ağ mesafesinde yani yakında kullanılabiliyor.

Mathy Vanhoef’un bu açıkları WiFi Alliance’a da bildirdiği ve bunun için birçok üreticinin hali hazırda güncelleme yaptığı aktarılıyor.

Güncelleme yapan isimler arasında Microsoft, Samsung, Netgear, Cisco, Intel ve Zyxel gibi firmalar yer alıyor. Ancak bu durum her ağ ürününün güncellendiği anlamına gelmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WiFi güvenlik açıklarını ortadan kaldırmak adına tek yöntem güncelleme yapmak

Kişilerin bilgisayarları yanında ağ ürünlerini de düzenli olarak güncellemesi gerekiyor. Ancak genelde bu yapılmıyor. Özellikle kullandığı ağ ürünlerini yıllardır güncellemeyen kişiler bulunuyor.

Bu WiFi açığını bir örnek olarak almanızı ve kullandığınız tüm ağ ürünlerini hemen güncellemenizi tavsiye ediyoruz.

Eğer ağ konularında uzman birisiyseniz, sayfanın en üstündeki videoyu izleminizi tavsiye ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

Türkiye’de satılan Samsung Galaxy A52’nin içine yakında bakın