reklamı kapat

POPÜLER

2012 ve 2013 model MacBook Pro’nun pil problemi kullanıcılara yaradı

Seneler önce alınan teknolojik cihazların en büyük problemlerinden biri yedek parça bulma sıkıntısı oluyor. Cihaz eskidikçe bazı parçaları bulmak imkansız hale gelebiliyor. Fakat bu durum bazı 2012 ve 2013 model MacBook Pro sahipleri için söz konusu olmadı.

MacUser‘ın haberine göre 2012 ortasında ve 2013 başlarında piyasaya sürülen 15 inç Retina MacBook Pro modellerine sahipseniz ve pil probleminiz varsa şanslı olabilirsiniz. Çünkü bu modellere sahip olup, Apple Store’a yeni bir pil almak üzere giden kullanıcılar yedek parça kalmadığını öğreniyor. Apple bu noktada kullanıcılara iki farklı seçenek sunuyor: Yedek parçanın gelmesini bekleyebilirler veya yeni bir cihaz almayı tercih edebilirler. Beklemek istemeyip yeni cihaz almak isteyenlerin pil bedeli olan 199 dolar ödemeyi yapması gerekiyor. Ardından yeni bir MacBook Pro’ya kavuşuyorlar. Reddit‘teki bilgilere bakılırsa kimileri bu değişim dolayısıyla 2015 model MacBook Pro‘ya sahip oldu. Kimileri ise 2016 ya da 2017 model MacBook Pro‘ya kavuştu. Böylece basit bir batarya problemi sebebiyle Touch Bar’ı bulunan yepyeni bir MacBook Pro sahibi oldular. Doğrusu 199 dolarlık pil bedeli karşılığında tamamen yeni bir bilgisayara kavuşmak oldukça kazançlı bir durum.

2012 ve 2013 model MacBook Pro’nun pil problemi herkesin yeni bir bilgisayara kavuşacağı anlamına gelmiyor. Apple problemlerle anlık olarak ilgilendiğinden farklı tekliflerle karşılaşmak mümkün.