reklamı kapat

POPÜLER

2017 Chevy Camaro ZL1 her zamankinden daha güçlü [Video]

 - Güncelleme: 16 Mart 2016 13:13

General Motors şu sıralar gözünü geleceğe dikmiş olsa da diğer yandan asli görevini de unutmuyor: Aşırı güçlü ve aşırı agresif “Amerikan kası” üretmek. Corvette Grand Sport ile ağızlara bir parmak bal çalan GM, daha geniş bir hayran kitlesine sahip olan Camaro ile yumruğunu masaya vurdu. 2017 model Chevy Camaro ZL1 her zamankinden daha güçlü.

Corvette’in 6,2 litre hacimli V8 motorunu alan Camaro ZL1, 640 beygir güç ve 867 Nm tork üretebiliyor. Bu da yeni canavarın bir önceki modelden 60 beygir daha fazla güç ve 113 Nm daha fazla tork ürettiğini söylüyor. Bunu sağlayan etmenlerin başında daha büyük süperşarj beslemeleri ve 91 kg daha hafif gövdesi geliyor. Karbon fiberle güçlendirilmiş gövdesinde daha geniş bir ön tampon, daha fazla hava girişi sağlayan aerodinamik ızgara tasarımı, 20 inç çapındaki jantları ve arka kanadı Camaro ZL1’e kimlik kazandıran detaylar arasında yer alıyor.

6 ileri manuel veya 10 ileri otomatik şanzıman sistemiyle desteklenen Camaro ZL1’in performans rakamları henüz açıklanmış değil. Ancak hemen aşağıdaki videodan, şirketin ürün geliştirme sorumlusu Mark Reuss’un bizzat direksiyon başına geçip Camaro’yu kükretirken izleyebilirsiniz.

VİDEO
https://youtu.be/zdwQwZzSHRo