reklamı kapat

POPÜLER

camaro1
camaro2
Chevrolet Camaro ZL1 1LE

2019 Chevrolet Camaro ZL1 1LE, şaşırtan donanımı ile geliyor

2019 Chevrolet Camaro ZL1 1LE yeteri kadar kozmetik değişim geçirmiş olacak ki bu sefer gelen güncelleme aracın yürüyen aksamı ile ilgili oldu.

Geçmiş yıllarda spor otomobillerin çoğu gücüne güç katmak için manuel şanzımanları tercih ediyordu. Çünkü zamanın teknolojisi yeterince hızlı vites atmaya imkan vermiyordu. Ancak bu durum artık bir hayli değişti. Teknolojik gelişmeler ile birlikte otomatik şanzımanlar bir insanın kontrolde olmasından kat ve kat daha iyi çalışıyor. Bunun son örneği de bir Amerikan klasiğinden geldi. 2019 Chevrolet Camaro ZL1 1LE, manuel şanzımana ek olarak, 10 ileri yeni bir şanzıman da kullanma kararı aldı. Şirket bu değişiklik konusunda oldukça iddialı. Aracın Nurburgring derecelerine bakıldığında 10-ileri otomatik vitese sahip versiyon, 6-ileri manuel versiyona göre 1-2 saniye kadar daha hızlı olduğu bile söyleniyor. Chevrolet bu gelişmeyi şanzımanın değişiminin ardından yapılan mühendislik çalışmalarına bağlıyor. Elektronik sınırlı kayma algılayıcısı, performansa yönelik çekiş kontrol sistemi güncellenen sistemler arasında olmuş. Ek olarak, direksiyon yağı için yeni bir yağ tavası ve ekstra bir soğutma kanalı bile yapılmış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirket yetkilileri otomatik şanzıman opsiyonun Chevrolet Camaro’nun genlerine aykırı olduğu iddialarına da cevap verdi. Yetkililer tam tersine müşteri istek ve beklentilerine göre bu opsiyonu eklediklerini söyledi. 2019 Chevrolet Camaro ZL1 1LE motor gücü anlamında ise bir değişiklik yaşamamış. 6.2 litrelik superşarjlı motor, 650 beygir ve 650 NM tork üretiyor. 1LE donanımı ise stantard bir ZL1 den kolayca ayrılabiliyor. Büyütülmüş jantlar, daraltılmış arka cam, sabit hale getirilen arka koltuklar ve modele özgün hava kanalları 1LE’ye ait özel donanımlar arasında. Amerika fiyatı 65 bin dolar olan 2019 Chevrolet Camaro ZL1 1LE, 10 ileri otomatik şanzıman ile alınmak istenirse 1600 dolar daha verilmesi gerekiyor.

İlginizi çekebilir

Lexus RC F Track Edition