reklamı kapat

POPÜLER

1970 Dodge Charger, 1.650 beygirlik projeyle çılgınlığa boyut atlatacak! [Video]

SEMA’nın en ciddi Restomod projelerinden birisi olmaya aday olan 1970 Dodge Charger, işçilik konusunda da ders verecek niteliklerde.

Dodge Challenger Demon ve yeni Camaro başta olmak üzere, SEMA’da yeni jenerasyon modellerin merkeze alındığı projelerin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Lakin tıpkı bizim gibi madalyonun diğer tarafından yer alan klasikçiler için de fuarı iple çekmek için sayısız sebep mevcut. İşte bu sebeplerden bir tanesi şu anda karşımızda duruyor. Amerika’daki organizasyonun bizleri en çok heyecanlandıran kategorisi olan Restomod projeler, geçtiğimiz yıl kelimenin tam anlamıyla heyecanı zirveye çıkarttı. AMC Javelin ve Chevelle SS gibi isimlerin zihinlerimize kazındığı 2017’nin ardından bu yılda kenara not edeceğimiz ilk isim Dodge Charger olacak. SpeedKore ekibi tarafından inanılmaz bir emekle baştan yaratılan otomobil, 1.650 beygirlik gücüyle çılgınlığın da ötesine geçiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Her noktada karbon

Bu klasik otomobilin SpeedKore Dodge Charger ‘Tantrum’ EVO adıyla yeniden yorumlanma sürecinde, elimizi nereye atsak ayrı bir emek ayrı bir hazine çıkıyor karşımıza. İlk olarak 1.650 beygir gibi inanılması zor bir gücü üreten motor bölümüne bakarak başlamak istiyoruz. Orijinal versiyonunda 9.0 litrelik Mercury motoruyla asfalta inen otomobil, bu projede 6,2 litrelik süperşarj destekli HEMI V8 makineyle teker döndürüyor. Mekanik ve yazılımsal olarak yapılan ağır geliştirmenin ardından bunu destekleyici gövde de çok ciddi revizyonlar yapıldığını görüyoruz. Burada tamamen karbon fiber malzemeden faydalanan SpeedKore, dünyada da sayılı işlerden birine imza atıyor aslında. Ekibin projeyi oluşturmaya başlarken belirledikleri maksimum ağırlık limitinin 1.450 kilogram civarı olması, bu malzemenin tercihindeki temel etmen. Karbon fiber dışında güçlendirilmiş çelik ve alüminyum gibi alaşımları aracın diper bölgelerinde görmek de mümkün. Brembo fren sistemi, Recaro koltuklar ve HRE imzalı 19-20 inçlik jant setini de üzerinde barındıran projenin tüm detaylarını organizasyonda alacağız.