reklamı kapat

POPÜLER

2018 Apple iPad Pro

2018 Apple iPad Pro modellerinden dikkat çeken yeni bilgiler

Apple‘ın 2018 iPad Pro modelleri hakkında yeni bilgiler paylaşıldı. İki model halinde gelen modeller, artık kesin olarak önemli bir eksikle yolda bulunuyor.

2018 Apple iPad Pro modelleri 12,9 inç ve 10,5 inç olmak üzere iki farklı versiyon halinde geliyor. Oldukça merak edilen modeller, yeni bilgilere göre ilk olarak 3.5mm kulaklık girişi olmadan karşımıza çıkıyor. Bu detay artık kesin ve birçok kişi için oldukça kötü görünüyor. Hatırlarsınız firma 3.5mm kulaklık girişini iPhone’lardan içerisinde yer olmadığı için kaldırmıştı. Bu ufak girişe iPad içerisinde yer olmama ihtimali pek bulunmuyor ancak firma yine de bu adım atılıyor. Ayrıca iki yeni tabletin de 5.8mm kalınlığa sahip olduğu yeni bilgiler arasında yer alıyor. Bu detay tabletlerin geçen yıl tanıtılan mevcut modellerden daha ince olacağını gösteriyor. Bunlara ek olarak ortaya çıkan yeni bilgilerde tabletlerin ekran çözünürlüğü de yer alıyor. Buna göre iki iPad modeli de yerini alacağı modeller ile aynı ekran çözünürlüğü (2.224×1.668 piksel ve 2.732×2.048 piksel) üzerine kuruluyor. Bu elbette kötü bir detay olarak sayılmıyor çünkü mevcut yapı gayet yeterli seviyede bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2018 Apple iPad Pro modelleri hakkında başka neler biliyoruz?

2018 iPad Pro ailesi oldukça ince çerçevelerle geliyor. Bunun arkasında kaldırılan Touch ID parmak izi okuma sistemi yer alıyor. Tabletler TrueDepth kamera sistemiyle beraber FaceID yüz tanıma sistemini kullanıyor. Burada sevindirici şekilde hem yatay hem de dikey yüz tanıma gerçekleştirilebiliyor. Keskin hatlara sahip olduğu bilinen çentiksiz tablet ailesi, güçlerini Apple A12X işlemciden alıyor. Bu işlemci iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinde yer alan 7nm A12 Bionic işlemci üzerine kuruluyor ancak daha yüksek performans sunuyor. Aynı zamanda çok daha yüksek grafik gücüne sahip olduğu belirtilen işlemci, dizüstü seviyesi performans vadediyor. “Magnetic Connector” bağlantısı ile gelecek tabletlerin, Lightning portunun yerini alacak USB-C portu üzerinden harici monitörlere 4K HDR video aktarabildiği belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

Dört arka kameralı Samsung Galaxy A9