reklamı kapat

POPÜLER

Apple 2018 iPhone

2018 iPhone modelleri arasında “çerçeve kalınlığı” açısından fark olacak mı?

Teknoloji devi Apple‘ın eylül ayında tanıtacağı yeni iPhone ailesi gündemden düşmüyor. Yeni bilgiler ise “2018 iPhone’lar arasında çerçeve kalınlığı açısından fark olacak mı?” sorusuna cevap veriyor.

Apple‘ın 2018 iPhone serisinde 5,8 inç OLED ekranlı ikinci jenerasyon iPhone X, 6,5 inç OLED ekranlı iPhone X Plus ve 6,1 inç LCD ekranlı iPhone modelleri yer alıyor. Çıkışları yaklaşınca haklarında elde edilen detaylar da artan telefonlar, bugün ufak ancak kullanıcı gözünde fark yaratabilecek bir detayla gündemde. Gelen bilgilere göre 6,1 inç LCD ekranlı modelin çerçeveleri OLED’lere göre biraz daha kalın olacak. Söylendiği kadarıyla LCD’lerin ekstra arka aydınlatma isteği, çerçeve konusunda OLED’e oranla kalınlığı artırıyor. Aradaki farkın yeni modellerde aşağıdaki kadar olacağı söylenirken, yine de aşırı kalın çerçeveler karşımıza çıkıyor. Bunun arkasında ise Japonya merkezli Nichia yer alıyor. LCD modelin arka aydınlatma tedarikçisi olan Nichia, yaptığı çalışma ile çerçeveleri 2-2.5 mm seviyesine indirmeyi başarmış. Mevcut LCD modellerde bunun 4-4.5 mm olduğu belirtiliyor ve teknik anlamda sınırların zorlandığı görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Apple 2018 iPhone

Sağda LCD iPhone, solda iPhone X

2018 iPhone modelleri fiyat ile üzmeyebilir

Baktığımız zaman ikinci jenerasyon iPhone X 899 dolar, iPhone X Plus 999 dolar, 6,1 inç iPhone (iPhone 9 olabilir) ise 599 dolar başlangıç fiyatına sahip olacak gibi duruyor. Alt seviyedeki 100 dolarlık indirimle daha fazla kişiye ulaşmak isteyen firma, bakalım bunu başarabilecek mi?

İlgili Video

En özel modellerden