reklamı kapat

POPÜLER

2018 Apple iPhone

2018 iPhone modelleri için heyecanlandıran performans detayı

Teknoloji devi Apple‘ın eylül ayında tanıtacağı yeni iPhone modelleri, ortaya atılan bir detay doğru çıkarsa performans konusunda büyük fark yaratacak.

Artık ezberlediği üzere Apple’ın 2018 iPhone serisi artık kesin olarak üç yeni telefondan oluşuyor. Bunların 5,8 inç OLED ekranlı ikinci jenerasyon iPhone X, 6,5 inç OLED ekranlı iPhone X Plus ve 6,1 inç LCD ekranlı iPhone modelleri olduğu biliniyor. iPhone 11, iPhone 11 Plus ve iPhone 9 ya da iPhone XS, iPhone XS Plus ve iPhone (2018) şeklinde isimlendirilmesi beklenen modeller, performans konusunda da çok iddialı duruyor. Telefonların merkezinde 7nm üretim hattından çıkan A12 işlemci yer alıyor. Sızdırılan Geekbench testlerine göre bu işlemci, yerini alacağı A11 Bionic‘e oranla yüzde 10 civarında daha hızlı çalışıyor. Ancak işlemcinin esas farkı GPU tarafında ortaya koyacağı iddia ediliyor. Son dönemde çok sağlam sızıntılar yapan IceUniverse’e göre A12’de gerçekten çok güçlü bir GPU yani grafik birimi yer alıyor. Bu detay telefonlarla oldukça yüksek oyun performansı elde edileceği anlamına gelirken, AR uygulamaları için de büyük önem arz ediyor. Biliyorsunuz artık GPU birimlerini kendisi geliştiren firma, A12 ile çıtayı oldukça yükseltecek gibi görünüyor. Bu da cihazları alabilme şansına erişen kullanıcılar için çok güzel duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2018 Apple iPhone modellerinin satış fiyatı yüzde 99 böyle olacak

Bakıldığı zaman ikinci jenerasyon iPhone X 899 dolar, iPhone X Plus 999 dolar, 6,1 inç iPhone ise 599 dolar başlangıç fiyatına sahip olacak. Bu fiyatlar ile geçtiğimiz yıla oranla biraz daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı hedefleyen firma, iPhone X’u Türkiye 7.500 TL başlangıç fiyatıyla satıyor. Yeni modellerin güncel kurla beraber çok daha pahalıya satılması bekleniyor.

İlgili Video

Samsung iPhone X ile dalga geçtiği reklamlardan