reklamı kapat

POPÜLER

2018 Kış Olimpiyatları
2018 Kış Olimpiyatları

2018 Kış Olimpiyatları’na teknolojinin sınırlarını zorlayan “olağanüstü” güvenlik önlemleri

Güney Kore’de düzenlenecek 2018 Kış Olimpiyatları, alınan güvenlik önlemleriyle teknolojiyi sonuna kadar zorluyor. Yerel medyadan gelen son bilgiler özellikle drone’lar üzerine odaklanıldığını gösteriyor.

9 – 25 Şubat 2018 tarihleri arasında Pyeongchang, Güney Kore’de yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları‘nın güvenliğine çok büyük önem veriyor. Bu noktada Güney Kore yönetimi özellikle drone’lar ile yapılacak saldırılara odaklanıyor. Gelen son bilgilere göre olimpiyatlarda görev yapacak güvenlik ekibine havada drone vurma eğitimleri veriliyor. Buna ek olarak havada ağ atarak drone yakalayabilen drone’ların da hazırlandığı söyleniyor. Özellikle drone ile kalabalık bölgelere bomba atılmasından korkan ülke, tüm bu sorunlara hazır görünüyor. Ayrıca büyük organizasyon için çok ilginç bir detay daha var. Söylendiği kadarıyla olimpiyat bölgelerinde bir insansız hava aracı uçurulacak. Yerden 150 ila 200 metre yükseklikte uçacak bu insansız hava aracı, bünyesinde yüksek çözünürlüğe sahip bir CCTV kamera taşıyacak. Bu kamera ile etrafı tarayacak araç, çok ilginç olarak yüz tanıma gerçekleştirebilecek. Yani gökyüzünden gördüğü tüm insanları kim olduklarına kadar belirleyebilecek hava arcı, güvenlik konusunda sınırları gökyüzüne çıkartacak.

2018 Kış Olimpiyatları

Drone yakalayan drone

Her şey 2018 Kış Olimpiyatları’nda sorun olmaması için

Hepsine ek olarak etkinlik alanlarına girenleri ve araçları X-Ray sistemleriyle tarayacak olan ülke, hiçbir şeyi şansa bırakmayacak. Ayrıca giriş kapılarında da yüz tanıma özellikli kamera kullanılacak. Hareket algılama özelliğine sahip CCTV kameralarla her hareketi izleyecek olan yetkililer, güvenlik konusunda hiçbir eksik nokta bırakmayacak.