reklamı kapat

POPÜLER

Intel drone 2018 Kış Olimpiyatları

2018 Kış Olimpiyatları’nın açılışında dev rekor [Video]

Bugün açılışı yapılan 2018 Kış Olimpiyatları, Intel’in desteğiyle çok büyük bir drone rekoruna ev sahipliği yaptı. İşte o hayranlık verici şov ve detayları;

25 Şubat tarihine kadar Güney Kore Pyeongchang yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları, çok görkemli bir açılış seremonisine ev sahipliği yaptı. Ancak şovun yıldızı işlemci devi Intel’in tam 1.128 drone kullanarak yaptığı hava gösterisi oldu. 1.128 adet kendi geliştirdiği Shooting Star drone’u havalandırarak dünya rekoru kıran şirket, açılışı televizyondan izleyenlere inanılmaz bir görsel şölen yaşattı. Hava şartları nedeniyle canlı değil daha önce çekilen görüntülerin kullanıldığı şov, yine de Guinness’e girmeyi başardı. Gökyüzüne hareketli görüntüler ve ikonik olimpiyat halkasını çizen drone’lar, özel bir yazılım ile kontrol edildi. Olimpiyat bitmeden canlı olarak 300 drone kullanılarak bir gösteri yapacağını da müjdeleyen firma, bu konuda rakipsiz hale gelmiş görünüyor. Daha önceki 500 drone’lu rekoru da geride bırakan Intel, “hassaslığın” sınırlarını zorluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2018 Kış Olimpiyatları drone konusunda büyük güvenlik önemlerine sahip

Daha önce söylediğimiz üzere Güney Kore yönetimi özellikle drone’lar ile yapılacak saldırılara odaklanıyor. Olimpiyatlarda görev yapacak güvenlik ekibine havada drone vurma eğitimleri veriliyor. Buna ek olarak havada ağ atarak drone yakalayabilen drone’ların da hazırlandığı söyleniyor. Özellikle drone ile kalabalık bölgelere bomba atılmasından korkan ülke, tüm bu sorunlara hazır görünüyor. Bilmeyenler için Kış Olimpiyatları’nda Türk sporcular da bulunuyor.