reklamı kapat

POPÜLER

2018 Kış Olimpiyatları

2018 Kış Olimpiyatları’na siber saldırı!

9 Şubat tarihinde açılışı yapılan 2018 Kış Olimpiyatları, başlar başlamaz bir siber saldırı sorunuyla karşı karşıya kaldı. İşte konu hakkında “üstü kapalı” ilk detaylar.

25 Şubat tarihine kadar Güney Kore Pyeongchang‘da yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları, çok görkemli bir açılış seremonisine ev sahipliği yaptı. Ancak şovun arka planında ciddi bir siber saldırının yapıldığı açıklandı. Uluslararası Olimpik Komitesi tarafından onaylanan bu olay, söylendiği kadarıyla Kış Olimpiyatları‘nın yerleşik sunucuları çökertti. Aynı zamanda herkese açık Wi-Fi sunucularını da kullanılmaz hale getiren saldırı, birçok kişinin biletlerini basmasına dahi engel oldu. Saldırının yapıldığı kaynağı tespit ettiklerini belirten Uluslararası Olimpik Komitesi, bu konuda bir açıklama yapmayacaklarını belirtti. Saldırı sonrasında meydana gelen sorunların cumartesi günü çözüldüğü belirtilirken, olayın arkasında Rusya’nın olabileceği tahmin ediliyor. Biliyorsunuz Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Rusya’yı 2018 Kış Olimpiyatları’ndan men etti. Doping endişeleri nedeniyle atılan bu adımın bazı Rus hacker grupları saldırıya itmiş olabileceği tahmin ediliyor. Genelde bu tarz durumlarda ilk olarak akıllara Kuzey Kore geliyor ancak onlar da şu an “dostane” tavırlarla yarışma içerisinde aktif olarak yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2018 Kış Olimpiyatları fiziksel anlamda çok iyi korunuyor

Sanal olarak ciddi bir saldırı geçiren 2018 Kış Olimpiyatları, fiziksel saldırılara karşı çok daha iyi korunuyor. Özellikle drone temelli saldırılara karşı büyük önemler alan organizasyon, yüz tanıma gibi birçok teknolojiyi aktif olarak kullanıyor. Bu arada daha önce de söylediğimiz gibi Kış Olimpiyatları’nda Türk sporcular da bulunuyor.