reklamı kapat

POPÜLER

2018 Lada Niva 4×4’ün çok tartışılacak Türkiye fiyatları belli oldu

 - Güncelleme: 29 Ağustos 2018 15:16

Merakla beklenen satış süreci nihayet resmiyet kazanan 2018 Lada Niva, “4×4” rozetiyle Türkiye pazarındaki kullanıcılarla buluşmaya başlıyor.

Lada’nın uzun süre önce ayrıldığı Türkiye pazarına en çok sevilen modeli Niva ile birlikte döneceği haberi pek çok kişiyi heyecanlandırmayı başardı. Geçtiğimiz yıl içerisinde tanıtımı gerçekleştirilen 40. yıl özel versiyonuyla LOG okuyucularının büyük beğenisini kazanan Niva, Türkiye sınırları içerisine giriş yapmaya başlamıştı. Bazı satış noktalarında yeni modellerini görmeye başladığımız popüler ismin satış süreciyle ilgili aşamalarsa yılan hikayesine dönmüştü. Bayilik ve fiyat konusunda uzun bir süredir çalışmaların gerçekleştiren Lada, nihayet resmi kaynakları üzerinden Niva’nın fiyat listesini duyurdu. Mayıs ayında 70.000 TL gibi bir başlangıç fiyatına sahip olacağı iddia edilen araç, bu beklentileri de aşarak piyasaya 89.155 TL gibi çok tartışılacak bir seviyeden giriş yaptı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İki farklı gövde

3 ve 5 kapı olmak üzere iki farklı gövde tipiyle satın alınabilecek olan Niva’nın en üst noktasında aks mesafesi artırılmış versiyon konumlandırılıyor. Donanım bazında çok fazla seviye barındırmamasından ötürü giriş seviyesiyle en üst noktası arasında hatırı sayılır bir fiyat farkı bulunan modelin ikinci seviyesinde Urban 3 kapı yer alıyor. 98.707 TL‘lik bir fiyatla satışa sunulan bu modeli 5 kapılı versiyon 108.441 TL‘lik fiyatla takip ediyor. Satın alınabilecek en pahalı model ise 117.934 TL‘lik etiket fiyatıyla Urban 4×4 SW olacak. Kaputlarının altında 83 beygir güç ve 129 Nm tork üreten 1,7 litrelik benzinli motorlarla gelen yeni modellerin ortalama yakıt tüketimi 9,8 litre ile 9,9 litre aralığında değişiklik gösteriyor. 0’dan 100’e hızlanmak için ortalama 18 saniyeye ihtiyaç duyan Niva, 5 ileri manuel şanzımanla kombin edilmiş durumda. Önümüzdeki süreçte Vesta başta olmak üzere diğer modelleriyle de Türkiye’deki kullanıcılarla buluşacak olan Lada’nın belirlediği bu fiyatlarla ilgili düşüncelerinizi bize yorum olarak iletebilirsiniz.