reklamı kapat

POPÜLER

Apple 2018 MacBook Pro
Apple 2018 MacBook Pro
Apple 2018 MacBook Pro

2018 MacBook Pro modellerinden almayı düşünenlere güzel haber

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz günlerde 2018 MacBook Pro modellerini duyurdu. Yenilenmiş bir klavye sistemi ile gelen ürünler, almayı düşünenleri sevindirecek bir yenilik getiriyor.

Teknoloji devi Apple, hatırlarsınız geçtiğimiz ay 2015 ve sonrasında satışa çıkan MacBook ile MacBook Pro’larda kullanılan klavyeler için bir tamir etkinliği başlatmıştı. Bu yeni nesil klavye sistemi birçok kişi tarafından oldukça çok seviliyor. Tuşları inanılmaz ince olduğu için yazmanın çok keyifli olduğu klavye, maalesef bazı sorunlar yaratıyor. Örneğin harfler veya karakterler beklenmedik şekilde tekrarlanıyor ya da tuşlar “yapışmış” hissi verir hale geliyor. Bu sorun genelde tuşların içerisine toz vb. artıkların girmesi / birikmesi nedeniyle oluyor. Çok ince yapılı oldukları için tuşlar en ufak pislik birikiminde dahi sıkıntı çıkarıyor. İşte şirket 2018 MacBook Pro ile bunu çözecek bir yol bulmuş görünüyor. Tuşların içerisine toza karşı bir silikon koruma katmanı ekleyen firma, sürece “keşke baştan konulsaymış” dedirten bir önlem (Görsel altta) getiriyor. Bu arada yeni klavye sistemi eskisine oranla az da olsa daha sessiz çalışıyor.

Apple 2018 MacBook Pro

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’ın 2018 MacBook Pro modelleri performans konusunda iddialı

Burada baktığımız zaman yeni 15 inç ekranlı model artık 6 çekirdekli Intel Core i7 ya da Core i9 işlemci ile elde edilebiliyor. 32 GB’a kadar DDR4 RAM ile donantılabilen dizüstü, 4GB VRAM’li AMD Radeon Pro harici ekran kartıyla alınabiliyor. SSD depolama ise tam 4 TB‘a kadar çıkarılabiliyor. 13 inç MacBook Pro ise dört çekirdekli Core i5 ya da Core i7 işlemcilerle alınabiliyor. Grafik tarafında 128MB eDRAM’li Intel Iris Plus 655 kullanan dizüstü, 2 TB‘a kadar SSD ile donatılabiliyor. Bu model sadece 16 GB DDR4 RAM ile elde edilebiliyor. Yeni modellerin fiyatları 11 bin TL’den 40 bin TL’ye kadar gidiyor.

İlgili Video

Popüler dizüstünün tanıtım videosu