reklamı kapat

POPÜLER

MacBook Pro

2018 model MacBook Pro parçalarına ayrıldı

iPhone X, HomePod, iMac Pro ve daha birçok ürünü parçalarına ayıran iFixit, geçtiğimiz hafta yeni MacBook Pro’yu da parçalarına ayırdı. iFixit’in belirttiğine göre bilgisayardaki klavyenin her bir tuşunun altına silikon katman yerleştirilmiş durumda.

Silikon katman sayesinde klavyenin toza veya kire karşı daha dayanıklı olduğu belirtiliyor. Hem 13 inçlik hem de 15 inçlik modellerde daha yüksek kapasiteli pillerin tercih edildiği ifade ediliyor. 13 inçlik modelin gücünü 6 hücreli 58 wH’lık pilden aldığı söyleniyor. 2017 yılında piyasaya sunulan 13 inçlik modelde 5 hücreli bir pil tercih edildiğini hatırlatalım. Yeni modelde hoparlörün de daha uzun ve daha dar olduğu ifade ediliyor. iMac Pro’da karşımıza çıkan T2 çipi de yeni MacBook Pro modellerinde karşımıza çıkıyor. SMC, kamera için ISP, ses kontrolü ve SSD kontrolü gibi donanımlara entegre çalışan bu çip, temel olarak güvenliği artırıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni MacBook Pro ne gibi özelliklere destek veriyor?

Yeniden tasarlanmış güç adaptörüyle gelen bilgisayardan 15 inç ekranlı model artık 6 çekirdekli Intel Core i7 ya da Core i9 işlemci ile elde edilebiliyor. 32 GB’a kadar DDR4 RAM ile donantılabilen dizüstü, 4GB VRAM’li AMD Radeon Pro harici ekran kartıyla alınabiliyor. SSD depolama ise tam 4 TB‘a kadar çıkartılabiliyor. 13 inç MacBook Pro ise dört çekirdekli Core i5 ya da Core i7 işlemcilerle alınabiliyor. Grafik tarafında 128MB eDRAM’li Intel Iris Plus 655 kullanan dizüstü, 2 TB‘a kadar SSD ile donatılabiliyor.

İlgili Video