reklamı kapat

POPÜLER

2018 Shelby Mustang Super Snake, 800 beygirlik selamını tozu dumana katarak verdi [Video]

GT500’ü beklerken adeta doping etkisi yaratan 2018 Shelby Mustang Super Snake, felsefesinin gerekliliklerini fazlasıyla karşılayacak nitelikte.

Ford Mustang’e en çok yakışan rozet olan Shelby, uzun yıllardır süre gelen beraberliklerle performans çıtasını hep bir adım ileriye taşıdı. Bunu 2018 model yılına yapmak konusunda da bir süredir çalışma yürüten marka Super Snake versiyonunun detaylarını özel bir tanıtım videosu üzerinden paylaşıyor. Gövde modifikasyonunun yanı sıra kaputun altında 800 beygire ulaşan bir genişlemeyi de beraberinde getiren model, Shelby’nin kullanıcılarına farklı seçenekler sunma felsefesinden de izler taşıyor. Kaputun altında yatan 5.0 litrelik sekiz silindirli makineyi farklı bir uygulama üzerinden 710 beygirlik limitlere de çıkarabileceğinin bilgisini paylaşan Shelby, aracın en üst noktadan 3,5 saniyelik 0-100 değerine sahip olduğunun da altını çizmeden geçmiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gövdedeki farklılıklar

Shelby ekini performans iyileştirmesinin yanında 2018 Ford Mustang’in karakterini doğru oranda güçlendiren tasarımsal parçaları da es geçmiyor. Ön bölümnde radyatör ızgarası, hava girişleri, kaput ve tampona entegre liplerle fazlasıysa hissedilen bu değişim, 20 inç‘lik jant setiyle tamamlanıyor. Aracın durma göreviyse dört pistonlu Brembo fren sistemine emanet. Shelby burada da ek bir opsiyon sunarak, “ben gövde paketini almak istemiyorum” diyenlerin talebini karşılama konusunda da cömert davranıyor. Pist odaklı süspansiyon sisteminin de entegre edildiği 2018 Shelby Mustang Super Snake, 113.445 dolarlık başlangıç fiyatıyla meraklılarıyla buluşuyor.