reklamı kapat

POPÜLER

2018 Ford Focus’un çarpışma testi sonuçları açıklandı [Video]

Giriş seviyesindeki donanım paketiyle dahil olduğu testlerde beş yıldıza layık görülen 2018 Ford Focus, bekleyenleri memnun edecek.

Geride bıraktığımız nisan ayı itibarıyla tanıtımı gerçekleştirilen yeni jenerasyon Ford Focus, tasarım değişimlerinin yanında birçok yeni teknoloji de elde etti. Çukur analiz teknolojisi başta olmak üzere kullanıcı deneyimini önemli oranda etkileyecek olan bu destekler arasında kendi kendime dur-kalk yapabilen ve yol işaretlerini okuyabilen bir adaptif hız sabitleyici gibi parça da var. Üzerine geliştirildiği yeni C2 platformu ve yüzde 33 oranında yüksek dayanımlı presle sertleştirilmiş çelik kullanımı sayesinde güvenlik konusunda da eli bir hayli güçlendirilen modelin bir süredir beklenen çarpışma testi sonuçları da resmiyete kavuştu. Euro NCAP’in resmi kaynaklarından duyurusunu gerçekleştirdiği sonuçların genel ortalaması, Focus’un “beş yıldız”a layık görüldüğünü gösteriyordu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Detaylı veriler

Paylaşılan beş yıldız başlığının detaylarına indiğimizde 2018 Ford Focus’un yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 85, çocuk korumasında yüzde 87, yaya korumasında yüzde 72 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 75 oranında başarı elde ettiğini görüyoruz. Herhangi bir opsiyon olmaksızın en baz donanımındaki standart özelliklerle elde edilen bu puan, kullanıcıların tercihlerini doğrudan etkileyebilecek parçalar arasında öne çıkacak gibi görünüyor. Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Avrupa pazarında iki adet benzinli ve bir adet dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan yeni Ford Focus’un kısa süre içerisinde satışa sunulması bekleniyor