reklamı kapat

POPÜLER

2021 Ford Focus

2019 Ford Focus’un “çukur analiz teknolojisi” nasıl çalışıyor? [Video]

Güncellenen tasarımı ve yeni motor seçeneklerinin yanında teknolojik donanımlarıyla da ön planda olan 2019 Ford Focus, konfor odaklı pek çok parça ile donatıldı.

Nisan ayı itibarıyla merak edilen pek çok sorularının cevaplarını karşılayacak şekilde karşımıza çıkan 2019 Ford Focus, yeni jenerasyonuyla birlikte Active, Vignale ve Estate versiyonlarına da kavuştu. Bu yeni modellerine ek olarak Türkiye’deki kullanıcıların da ayrıca hoşuna gidecek şekilde 1.0 litrelik üç silindirli motor seçeneğiyle de satışa sunulacak olan araçla ilgili üretim süreci devam ederken, resmi kaynaklar sunulan yeni teknolojileri özel çalışmalarla aktarmayı da es geçmiyor. Tanıtım sürecinde ön plana çıkartılan noktalardan birisi olan “çukur analiz teknolojisini” bu bağlamda ayrı bir parantez içerisinde açıklayan Ford, donanımın kullanıcı deneyiminde çok ciddi fark yaratacağı konusunda fazlasıyla kendinden emin. Bozulan asfaltlarda meydana gelen çukurların araca vereceği zararı minimuma indirme iddiasında olan sistem konforun da kilit anahtarları arasında yer alacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mili saniyelik sensör okuması

Ford’un İngiltere’nin en kötü koşullarının yanı sıra bu teknolojiye özel olarak hazırladığı bozuk bir pistte geliştirme sürecini yürütmesi ilk andan itibaren altı çizilmesi gereken noktalar arasında. Sistemin ilk adımdaki temel taşlarından birisi, yol koşullarını mili saniye aralıklarla okuyan sensörler. Bu sensörler devam etmekte olan sürüş sırasında yol üzerinde bir çukurun yaklaştığını gördüğü andan itibaren, adaptif yapıda olan elektronik süspansiyonlara sinyal göndererek yumuşamalarını sağlıyor. Benzer işlemi ön süspansiyonlar üzerinden arka süspansiyonlara da uygulayan Ford mühendisleri, bu sayede jantların da meydana gelen darbe sonucunda muhtemel yamulma riskinin ciddi oranda azaltılabildiğini söylüyor. 2019 Ford Focus’u satın almayı düşünenler, faydalı olarak değerlendirdikleri bu sistemi araca tekil olarak ekletemeyecek. “Sürekli kontrol edilen süspansiyon” olarak nitelendirilen bir donanım paketiyle birlikte bu özellik standart olarak sunulmakta.