reklamı kapat

POPÜLER

2019 Hyundai Santa Fe

2019 Hyundai Santa Fe; motor seçenekleri ve detaylı fotoğraflarıyla rekabet için hazır [Video]

Tasarım ve donanımlarının ardından artık barındırdığı tüm değişimlerle karşımıza çıkan 2019 Hyundai Santa Fe, şimdiden hatırı sayılır sipariş talebi almayı başardı.

Peugeot 508 ile birlikte peş peşe gelen sızıntılarıyla bir süredir gündemimizde olan 2019 Hyundai Santa Fe de artık resmiyet kazanan modeller arasındaki yerini aldı. Dış ve iç tasarımıyla ilgili tüm detaylarını sizlerle paylaştığımız model, artık motor seçeneklerinin de dahil olduğu yeni bilgilerle birlikte karşımızda duruyor. Gövde tipine göre farklı isimlendirme seçeneklerine gidileceği açıklanan dördüncü jenerasyon, 2019 yılında satışlarına başlanacak olan yedi kişilik versiyonunda XL olarak nitelendirilecek. Markadan gelen açıklamaya göre yeni Santa Fe için şimdiden 14 bin civarında sipariş alındı bile.

Ebatlar – Donanım

Standart versiyonunda Santa Fe, yedi kişilik versiyonunda Santa Fe XL olarak isimlendirilecek yeni jenerasyonun bugün ortaya çıkan ilginç detayında sekiz kişilik bir versiyon üzerinde de çalışma yapıldığını öğreniyoruz. Hyundai’nin bu modeli de farklı bir isimle birlikte kullanıcılara sunacağını belirtmekte fayda var. Beş kişilik versiyon üzerinden paylaşılan ebatsal rakamlara baktığımızda 4.770 milimetre uzunluk, 1.890 milimetre genişlik, 1.680 milimetre yükseklik ve 2.765 milimetrelik aks mesafesi değerleri karşımıza çıkıyor. Bu da bir önceki jenerasyona göre uzunlukta 10 milimetre, aks mesafesinde ise 65 milimetre daha iyi bir Santa Fe anlamına geliyor. Artırılan aks mesafesiyle birlikte 585 litrelik bagaj hacmi de 625 litreye çıkartılan modelin yedi kişilik versiyonunda 130 litrelik fark gözlemlenecek.


Yerini aldığı jenerasyona göre iç yaşam alanında da ciddi iyileştirmelerin yapıldığı Santa Fe’nin kokpitinin merkezinde 8 inç‘lik multimedya ekran yer alıyor. Sürücü ekranı kısmında da artık güncelleştirmeden nasibi alıyor. Akıllı telefonlar için kablosuz şarj, Apple CarPlay, MirrorLink, direksiyon simidine yerleştirilen özel düğme kullanılarak aktive edilebilen ses tanıma özelliği, çift bölge otomatik klima ve dijital sürücü ekranı daha önceden açıklanan donanımlar arasındaki yerini koruyor.

Motor seçenekleri

2019 Hyundai Santa Fe için açıklanan motor seçenekleri üç farklı kolda şekilleniyor. Kullanıcılar, benzinli motor ayağında 235 PS güç ve 353 Nm tork üreten 2.0 litre hacimli tek seçeneği satın alabilecek. Dizel ayağında ise 2.0 ve 2,2 litre olmak üzere iki opsiyonla sunulacak olan Santa Fe’de güç seçenekleri sırasıyla 186 PS güç-402 Nm tork ve 202 PS güç ve 441 Nm şeklinde paylaşılıyor. Tüm seçeneklerin sekiz ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekişli altyapı ile satın almanın mümkün olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Yurt dışında yaklaşık 26.000 dolar civarında başlangıç fiyatıyla alıcı bulan 2019 Hyundai Santa Fe’nin Türkiye’de de ilgi görmesini bekliyoruz.