reklamı kapat

POPÜLER

Apple iphone usb-c

2019 iPhone modelleri büyük bir isteği gerçeğe dönüştürebilir

Teknoloji devi Apple, iPhone ve iPad modellerinde uzun yıllardır özel Lightning girişini kullanıyor. Yeni bilgiler doğru çıkarsa bu özel girişin çok fazla zamanı kalmamış durumda.

Apple şu an Eylül ayında tanıtacağı aşağıdaki 2018 modelleri üzerinde çalışıyor. Ancak elbette 2019 modelleri de aktif olarak masada bulunuyor. En sağlam kaynaklardan Digitimes‘a göreyse firma 2019’da “USB Type-C” kullanmaya başlıyor. Yeni MacBook Pro ile Type-C dönemine hızlı bir geçiş yapan firma, bunu iPhone tarafına da getirmeye hazırlanıyor. Birçok güncel Android akıllı telefonda aktif olarak yer alan Type-C portu, aslında şirket için çok mantıklı değil. Bunu diyoruz çünkü Apple kendi üretmediği Lightning temelli her aksesuardan çok büyük lisans paraları kazanıyor. Type-C ile bu gelirden olacak firma, yine de kaçınılmaz değişikliği yapacak gibi duruyor. Bu da elbette kullanıcılar için çok güzel görünüyor. Arkadaş ortamlarında Lightning kablo arama derdi önümüzdeki yıl ortadan kalacak gibi duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’ın 2018 iPhone’ları ise şöyle olacak

Şirketten 2018’de dört yeni iPhone geliyor. Bunların 5,8 inç OLED ekranlı ikinci jenerasyon iPhone X, 6,5 inç OLED ekranlı iPhone X Plus, 6,1 inç LCD ekranlı 6,1 inç iPhone olacağı biliniyor. Ayrıca bir de iPhone SE 2 modeli gündemde bulunuyor. Fiyat tarafında ikinci jenerasyon iPhone X’un 800-900 dolar, iPhone X Plus’ın 900-1000 dolar, LCD ekranlı 6,1 inç iPhone’un ise 600-700 dolar seviyesinde karşımıza çıkması bekleniyor. iPhone SE 2’nin ise 500 dolardan çok daha da aşağıda yer alacağı söyleniyor.

İlgili Video

Şirketin modellerine özel gelişmiş lens sistemi