reklamı kapat

POPÜLER

2019 Opel Corsa

2019 Opel Corsa için çarpışma testi sonuçları açıklandı [Video]

Euro NCAP tarafından açıklanan veriler, 2019 Opel Corsa için kuzeni 208 ile benzer grafikte sonuçlar elde ettiğini net şekilde gösteriyor.

Yeni jenerasyon Opel Corsa‘nın macerası aslında son dönemlerin en hareketli gelişmelerine sahne olan ilk basamaklarından oluştu. PSA grubunun satın alma süreciyle örtüşen geliştirme süreci bir dönem durdurulan model için, Fransız altyapılı yeni testleri ikinci kademede başladı. Bu yıl içerisinde ilk kez elektrikli versiyonuyla yüzünü gösteren Corsa için geçirdiği tasarım evrimi ve çeşitliliği ilk andan itibaren kullanıcılardan olumlu geri dönüşler aldı. Elektriğin ardından dizel ve benzinli seçenekleriyle de gündeme gelen otomobil için eksik kalan tek parçası da bugün itibarıyla sonlanıyor. Euro NCAP tarafından 2019 Opel Corsa için açıklanan çarpışma testi sonuçları, araçla ilgili güvenlik sorusunun da ortadan kalktığı bir ortamı getiriyor bizlere. Corsa’nın, kuzeni Peugeot 208 ile eşit yıldız derecelendirmesi aldığını da ilk adımda söyleyebiliriz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çarpışma testi sonuçlarının detaylarına geçmeden önce 2019 Opel Corsa için için paylaşılan ortalama derecenin beş üzerinden dört yıldız olarak açıklandığın altını çizelim. Bu dört yıldız başlığının detaylarına indiğimizde ise otomobilin; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 84, çocuk korumasında yüzde 86, yaya korumasında yüzde 66 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 69 oranında başarı elde ettiğini görüyoruz. Yolcu ve çocuk korumasında tatminkar başarı elde eden yeni Corsa’nın genel ortalamasını aşağı çeken 208’de olduğu gibi yaya koruma sınıfı Standart ekipman bazında yaşanan eksiklikse bunun temel sebeplerinin birisi olarak nitelendirilebilir. Aslında bu tablo her iki araçta da üst paketlerin tercih edilmesiyle birlikte daha güven verici olacağını net bir şekilde ortaya koyuyor.