reklamı kapat

POPÜLER

2019 Renault Megane

2019 Renault Megane için yeni dizel motor ve station wagon hamlesi

Yeni dizel motorla birlikte eli biraz daha güçlenen 2019 Renault Megane, sınırlı olarak nitelendirilen station wagon versiyonla da kullanıcılara sunulacak.

Türkiye’nin en çok satan otomobilleri listesinde hep üst sıraları zorlayan Renault Megane, Clio ile birlikte markasının yüzünü güldürüyor. Dördüncü jenerasyonuyla macerasına devam eden bu önemli isim, markasının girişimleriyle kendini hatırlatmayı da başarıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde RS versiyonuyla uzun süredir beklenen dopingine kavuşan Megane, şimdi de özel bir seri üzerinden station wagon gövde tipiyle satışa sunulacak. Yaklaşık 5 yıllık zamanın ardından yeni bir dizel motora da kavuşan 2019 Renault Megane, kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2019 Renault Megane için 1,7 dizel motor

Fransız üreticinin yeni dizel motorun ilanıyla birlikte bu motorun sunduğu tüm teknik verileri ilk adımda açıklaması da oldukça önemli. 1,7 litre hacmindeki Blue dCi bu motor farklı versiyonlar üzerinden tüm donanım paketlerinde sunulacak gibi görünüyor. Teknik tabloya yansıyan rakamlara baktığımızda 150 PS’lik güç ve 340 Nm tork verilerinin 6 ileri çift kavrama şanzıman üzerinden yere aktarıldığını görüyoruz. Bu motorla birlikte Megane HB 9,3 saniye, station wagon ise 9,5 saniyelik 0-100 değerlerine sahip. Elekronik olarak limitlendirilen maksimum sürat ise 205 km/s olarak karşımıza çıkıyor. Renault’nun bu motorun test standartlarını NEDC üzerinden paylaştığını görüyoruz. Buna göre motorun 5,3 litre ile 4,3 litre aralığında ortalama tüketim değeri olacak. Motorla birlikte detayları paylaşılan SW versiyon ise, Renault Megane Estate Limited adıyla satışa sunulacak. Bu model 17 inçlik jant seti, gövde renginden farklı elektrikli aynalar ve Limited rozetiyle fark yaratacak. Standart olarak sunulan sürücü destek asistanlarıysa üst seviyedeki donanım paketlerini beraberinde getiriyor. 24.900 euroluk fiyatla alıcı bulacak olan Estate 1.000 euroluk depozito ile sipariş üzerinden tercih edilebilecek.

İlgili video

Renault Megane RS