reklamı kapat

POPÜLER

2019 Suzuki Jimny ilk yurt dışı fiyatlarıyla satışa çıkıyor [Video]

Avrupa pazarında ilk olarak Almanya’da satışa sunulacak 2019 Suzuki Jimny, detaylarıyla Türkiye için aklımızdaki seviyeye yardımcı olabilir.

İlk olarak doğduğu topraklar içerisindeki satış noktalarında boy göstermeye başlayan 2019 Suzuki Jimny, Avrupa pazarı macerasına önümüzdeki ay itibarıyla hız vermeye başlıyor. Yeni jenerasyonu deneyimleyebilecek bölgelerin başında ise Almanya‘daki kullanıcılar olacak. Ekim’in ikinci yarısıyla birlikte diledikleri Jimny için siparişlerini ve teslimatlarını alacak olanlar için elimizde artık detaylı fiyatlandırma parçaları var. Konuyla ilgili gelen bilgilere baktığımızda giriş seviyesi olarak nitelendirilen Comfort paketinin Almanya’da 17.915 euro gibi bir etiket fiyatına sahip olduğunu görüyoruz. Dolar bazında yaklaşık 21.000 birime denk gelen bu rakamla; 5 ileri manuel şanzıman, klima, elektrikli ön camlar, hız sabitleyici, ısıtmalı ön koltuklar ve elektrikli aynalar gibi gayet tatmin edici özellikler standart olarak geliyor. bu pakete 4 ileri otomatik şanzımanı dahil etmek isteyenlerin ise cebinden yaklaşık 1.200 euro gibi bir miktarı daha masaya koyması gerekecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Diğer donanım paketlerindeki durumlar

Almanya pazarında sunulacak olan ikincil paket ise Comfort+ olarak karşımıza çıkıyor. 5 ileri manuel şanzımanla gelen bu pakette; LED ışıklandırma grubu, otomatik klima, ses sistemi, akıllı telefon bağlantılı multimedya sistemi, navigasyon, deri direksiyon, ısıtmalı aynalar ve 15 inç alaşım jantlar işin içerisine dahil oluyor. Bu eklemelerle birlikte yaklaşık 20.000 euro (23.330 dolar) seviyelerine ulaşan Jimny’de 500 euro’ya metalik renk seçeneği ve 330 euro’ya çift renk seçimi eklemeleri yapılabiliyor. Standart teknik destekler arasında ise otonom acil frenleme ve trafik işaretleri algılama gibi parçaların ön plana çıktığını da söyleyebiliriz. Tüm versiyonlarında dört tekerlekten çekişli altyapı desteği sunacak olan Jimny’nin kaputunun altında ise yaklaşık 100 beygir güç üreten 1,5 litrelik benzinli motoru göreceğiz. Bu motorun tüketimi konusunda fabrikadan gelen iddiaların manuel versiyonda 100 kilometre için 6,8 litre, otomatik versiyonda ise 7,5 litre olduğunu da söyleyelim. Bu yıl içerisinde Türkiye pazarına da giriş yapacak olan Jimny ile ilgili gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

Video