reklamı kapat

POPÜLER

2020 BMW 3 Serisi dizel

2020 BMW 3 Serisi ailesi için yeni dizel versiyon seçenekleri

Cenevre Otomobil Fuarı için önemli modeller arasında 2020 BMW 3 Serisi ailesinin yeni dizelleri de ekleniyor. Paket iki farklı gövde tipiyle geliyor.

Geçtiğimiz ocak ayında yeni hibrit seçenekleriyle karşımıza çıkan 2020 BMW 3 Serisi, markası tarafından çeşitlendirilmeye devam ediyor. Her türlü motor seçeneğinde farklı kullanıcılara ulaşmaya çalışan BMW, bu hamlesini dizel seçenekleri için de ortaya koymaya devam ediyor. Bugün duyurusu yapılan yeni dizel versiyon olan M340d xDrive, ailenin nitelik bazındaki en yükseklerinden birisi olacak. Sedan ve Touring gövde tipinin her ikisi için de tercih edilebilecek olan bu ünite, standart olarak dört tekerlekten çekişli altyapıyla geliyor. Performansla birlikte ekonomik karakteri tek bir noktada buluşturma iddiası olan versiyonun ilk gösterimi ise önümüzdeki ay Cenevre’de yapılacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 BMW 3 Serisi M340d xDrive için açıklanan teknik özellikler

Kaputunun altında 3.0 litrelik sıralı altı silindir ve TwinPower turbo teknolojisiyle gelen modellerin her ikisinde de aynı performans verilerini göreceğiz. 335 beygir güç ve 700 Nm tork gibi gayet iddialı bir seviyede seyreten versiyonda 8 ileri otomatik şanzıman ve 48V mild hybrid mimarisi de standart olarak sunuluyor. Genel bazda yaklaşık 10 beygirlik ek güç sağlayan bu yapı sayesinde tüketim ve ivmelenme gibi bölümlerde daha iyi sonuçlar elde edilebiliyor. Açıklanan resmi test rakamlarına göre sedan versiyon 0’dan 100’e hızlanmasını 4,6 saniyede tamamlarken, aynı şartlardaki Touring gövde tipinde bu rakam 4,8 saniye olarak karşımıza çıkıyor. Tüketim noktasına geldiğimizde ortalamada 5,3 litre ile 5,7 litre aralığında veriler elde edildiğini görüyoruz. BMW’ye göre araçların karbon salınım değerleriyse kilometrede 143 ile 153 gram aralığında. Standart olarak M Sport diferansiyel kilidi ve M süspansiyon seti gibi doğrudan sürüşü etkileyen parçaları da barındıran modellerin fiyatlarının fuarda açıklanmasını bekliyoruz.

İlgilinizi çekebilir

BMW 3 Serisi çarpışma testi sonuçları açıklandı