reklamı kapat

POPÜLER

2020 Hyundai i20

2020 Hyundai i20 resmi rakamsal verileriyle tanıtım öncesi karşımızda [Video]

Cenevre öncesinde sızıntılarıyla gündeme gelen 2020 Hyundai i20, bu kez resmi kaynaklardan paylaşılan rakamsal verileriyle çözülmeye başlıyor.

Kısa süre önce ortaya çıkan sızıntı görselleriyle bir anda gündeme oturan 2020 Hyundai i20, Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki gösteri için geri sayıma devam ediyor. Organizasyon öncesinde marka tarafından beklediğimiz nitelik detay listesi de nihayet bugün itibarıyla karşımızda. Bir önceki jenerasyona göre çok daha agresif ve farklı bir tasarım karakteriyle asfalta inmeye hazırlanan i20 için açıklanan özelliklerle birlikte ebatsal değişimleri ve kaputun altındaki farklılıkları da görmeye başlıyoruz. Bununla birlikte de i20 ailesinin ilk kez hibrit teknolojisinden faydalanacağını artık resmi parçalar üzerinden söylemek mümkün.

2020 Hyundai i20 özellikleri için ilk parçalar

Açıklanan parçalar arasında ilk olarak aracın ebatlarına baktığımızda, bir öncekine göre aks mesafesinde 10 milimetre, uzunlukta 5 milimetre ve genişlikte 30 milimetre artış görüyoruz. Bunlarla birlikte 24 milimetre daha alçak bir otomobil haline getirilen i20”nin aslında sadece ebatlarına bakarak nasıl daha sportif bir hale getirildiğini anlayabiliriz. Ebatsal olarak yapılan değişimlerin etkisiyle bagaj hacmi de 25 litre artan model, toplam bazda 351 litrelik kapasiteye terfi ediyor. Tanıtım öncesi dikkat çeken diğer parça ise motor. Giriş seviyesinde 1.0 litrelik turbo üç silindir 100 ve 120 PS verileriyle kullanıcılara sunuluyor. 120 PS’lik motorda 48V hibrit sistemini kullanan Hyundai, bu sayede karbon salınımı ve yakıt tüketiminde yüzde 4’e kadar iyileşme vadediyor. 1,2 litrelik atmosferik makine ise 83 beygir güçle yola devam ediyor. Hyundai’nin sırasıyla 7 ileri otomatik ve 5 ileri manuel şanzımanı sunacağını da belirtmeden geçmeyelim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kokpit bölümüyle ilgili şimdilik paylaşılan ilk parça ise render çizimi üzerine oldu. Bununla birlikte bizleri 10,25 inç ebatında multimedya sistemi ve 10,25 inçlik dijital sürücü ekranının beklediğini artık biliyoruz. Listede son olaraksa sürücülere sunulacak elektronik destek sistemleri öne çıkıyor. Kör nokta uyarı, çarpışma önleme, ön bölge asistanı, şerit takip asistanı, geri bölge asistanı, akıllı hız sabitleme, park asistanı ve uzun far asistanı gibi pek çok niteliği yeni i20’nin listesi içerisinde göreceğiz. Modelle ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.