reklamı kapat

POPÜLER

2020 Hyundai i30

2020 Hyundai i30 üretimi başlıyor; işte bilmeniz gerekenler

Çek Cumhuriyeti’nde yer alan fabrikada üretim bandına çıkacak olan 2020 Hyundai i30, bu yıl içerisinde ilk sahiplerine kavuşmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz şubat ayı içerisinde tanıtımı gerçekleştirilen 2020 Hyundai i30, Koronavirüs sürecinden nasibini alanlar arasında yer aldı. Salgın sebebiyle kapanan üretim tesislerinden ötürü takviminde gecikme yaşanan i30, 25 Mayıs’ta Çek Cumhuriyeti’nde yer alan fabrikada üretim bandına çıkacak. Modelle ilgili değişimleri de bu vesileyle tekrar hatırlayabiliriz. i30’un dış tasarımında fark edebilen en önemli değişimler ışıklandırma ve ızgara ile geliyor. V formlu yapısıyla çok net bir karakteristik fark yaran ön LED’ler, aynı zamanda yeni teknolojiler sayesinde çok daha etkili performans vadediyor. Büyütülen ön ızgarası sayesinde kendinden daha emin bir çizgi sunan otomobilde tamponlar, difüzör ve spoiler da değişimden nasibini alarak karşımıza çıkıyor. Bu yeni gövde panelleri sayesinde i30’un aerodinamik verimliliğinin de yukarıya taşındığını belirtmeden geçmeyelim.

2020 Hyundai i30 özellikleri

Yeni modelin kokpitiyse radikal çizgiler barındırmıyor. Konsolun merkezinde yer alan 10,25 inçlik multimedya ekranda değişimler yapan Hyundai, direksiyonun arkasındaki paneli ise 7 inçlik dijital ekran ile güncelliyor. Panellerde çok ciddi bir tasarım değişikliğine gitmediğini gördüğümüz Koreli üretici, buradaki ağırlığı elektronik asistanlara vermeyi tercih etti. Listede; şerit takip asistanı, geri bölge çarpışma asistanı, şeritte tutma asistanı, ön bölge çarpışma önleme asistanı, yaya algılama, sürücü yorgunluk uyarısı, akıllı hız sabitleyici, ön araç takip uyarısı, ve hız limiti uyarısı gibi parçalar öne çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

i30’un motor seçeneklerinin giriş seviyesinde artık yaklaşık 120 beygir güç üreten 1.0 litrelik üç silindirli motor seçeneği sunulacak. Bu versiyonda standart olarak 7 kademeli çift kavrama şanzımanla geliyor. Kullanıcılar dilerlerse bu üniteyi 48V hibrit sistem destekli kombinasyonla da tercih edebilecek. i30’un en çok tercih edilen seçeneklerinden olan dizeli yine listede görüyoruz. 1,6 litrelik ünite bu kez farklı olarak 48V’luk mild-hybrid sistem entegrasyonuyla birlikte 135 beygir dolarlarıyla birlikte tercih edebiliyor. Aynı desteğin 1,5 litre benzinli senaryosunda ise güç değeri 160 beygire kadar yaklaşıyor. 1,5 litrelik seçeneğin giriş seviyesinde 110 PS güç ve 6 ileri manuel şanzımanla gelen bir varyasyonla da satışa sunulacağını da bilmekte fayda var.

İlgili video

Yeni Hyundai i20 karşımızda