reklamı kapat

POPÜLER

2020 iPhone

2020 iPhone modellerinden heyecan yaratan yeni detaylar

Apple’ın 2019 iPhone modelleri beklenenden fazla ilgi görüyor. Peki 2020 iPhone modelleri nasıl olacak? Bu konuda yeni bilgiler var;

Ming Chi Kuo, kısa süre önce 2020 iPhone’ların iPhone 4 benzeri bir metal çerçeve üstüne kurulacağını aktarmış ve daha sonra Apple’ın TrueDepth kamera sistemini üst çerçeveye entegre eden çentiksiz bir 6,7 inç ekranlı bir model geliştirdiği ortaya çıkmıştı. Bu yeni modeller hakkında bilgilerin ardı arkası kesilmiyor. Ben Geskin’e göre telefonlarda üç katmanlı bir anakart tasarımı kullanılıyor. Bu sayede telefonların içerisine daha fazla pil konulabileceği söyleniyor. Bir diğer detay ise Face ID’ye gücünü veren TrueDepth kamera sistemine yönelik olarak geliyor. Firma söylendiği kadarıyla burada birden fazla prototip kamera üzerinde çalışıyor. Bu kameralardan birinin üst çerçeveye sığacak kadar ufak olduğu aktarılıyor. Bu da 2020 iPhone modelleri için çentiksiz tasarımın mümkün olabileceğini gözler önüne seriyor. Firmanın elbette çentiği tamamen kaldırmama ihtimali de bulunuyor. Test edilen diğer TrueDepth kamera prototiplerinin çok daha ufak çentik getireceği söyleniyor. Bu arada telefonların 5G bağlantı nedeniyle daha büyük anten çizgileri taşıdığı da Geskin’in verdiği bilgiler arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 iPhone modelleri için diğer teknik detaylar değişmiyor

Güçlerini 5 nm üretim sürecinden çıkan A14 Bionic işlemciden alacak denilen telefonlar, kesin olarak 5G desteğini taşıyacak ve arkalarında kesin olarak bir 3D ToF sensörü de barındıracak. Yeni nesil Pro modellerin 120 Hz bir OLED ekran ile geleceği de tahmin edilen detaylar arasında öne çıkıyor. Çok büyük talep edilen bu detaya ek olarak yeni iPhone’larda artık USB-C portunun yer alacağı da artık kesin sayılan teknik detaylardan. Telefonlarda ekrana entegre Touch ID’nin olabileceği de söyleniyor. Ancak bu detay henüz uzak bir ihtimal olarak görülüyor. Telefonların iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max veya iPhone 11s, 11s Max, 11s Max Pro şeklinde isimlendirilebileceği de tahmin ediliyor.

İlginizi Çekebilir

Firmanın en yeni iPhone’ları 11 Pro ve 11 Pro Max