reklamı kapat

POPÜLER

2020 Mercedes GLA

2020 Mercedes GLA için tanıtım tarihi ve öne çıkan detaylar

Önümüzdeki ay içerisinde tanıtılacağı kesinleşen 2020 Mercedes GLA, kompakt sınıftaki yükselişin son temsilcisi olarak sahnede olacak.

Üst segmentlerdeki dönüşümünü ailenin kompakt üyelerinde de başarılı şekilde yansıtan Mercedes için sıradaki hamle crossover segmentinde olacak. Bir süredir kamuflajlı olarak kameralara yakalanan ve tanıtımıyla ilgili beklentilerin oluştuğu yeni nesil GLA için artık önümüzde çok fazla bir zaman da kalmadı. Önümüzdeki yıldan itibaren asfalt üzerinde olacak versiyonun tanıtı için yaklaşık iki hafta gibi bir sürenin masada göründüğünü söyleyebiliriz. Eğer önemli bir değişiklik olmaz ise 2020 Mercedes GLA, örtülerinden 11 Aralık‘ta düzenlenecek olan özel etkinliğiyle birlikte kurtulacak. A-Serisi ailesi üzerine oluşan beklentilerin paralel şekilde yansıtıldığı aracın Audi Q2 ve BMW X2 karşısında elini ciddi oranda güçlendirmesi gerekiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Mercedes GLA cephesinden beklentiler

Auto Express kaynaklı olarak servis edilen bazı detaylara baktığımızda yeni GLA’nın aslında çok da şaşırtıcı dinamikler üzerine kurulmayacağını görebiliyoruz. A-Serisi ile benzer bir platform üzerine geliştirilecek olan modelde dış ve iç tasarım için radikal değişimler bizleri bekliyor. Markanın yeni nesil yüzü genel çizgiler ve ışıklandırma gruplarıyla yansıtılırken, kokpit kısmında yine dijital ekranların hakim olduğu bir ambiyans bizleri bekliyor. MFA2 adıyla elden geçirilen altyapıyla birlikte bagaj kapasitesi ve iç yaşam alanında iyileştirmeler de yine hissedilir noktalardan olacak. Kaputun altı da 150 ve 190 beygir seçeneklerle şekillenecek 2.0 litre dizel ve 1,5 litrelik diğer opsiyonla ön planda olacak gibi görünüyor. Ailenin en üst noktasında ise 400 beygir sınırlarına dayanan AMG’yi kendisine yer bulacak. Teknolojik asistan konusunda da ciddi geliştirmeler elde edecek olan yeni GLA ile ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

İlgili video

2020 Mercedes GLB