reklamı kapat

POPÜLER

2020 Renault Captur Hybrid

2020 Renault Captur Hybrid için teknik özellik kazanı kaynamaya başladı

Tanıtımı gerçekleştirilenler arasında belki de en merak edilen olan 2020 Renault Captur Hybrid için kaynaklardan bilgiler gelmeye başlıyor.

Test sürecinden tanıtımına kadar olan süreçte yakın takipte olduğumuz isimlerden birisi olan 2020 Renault Captur ile, Frankfurt Otomobil Fuarı ile birlikte tanışmamız gerçekleşti. Tasarımsal değişimleriyle birlikte artık çok daha modern ve çekici bir hal alan modelini, hibrit teknolojisiyle donatarak bu esintiyi kaputun altına da yansıtan Renault’nun ilgi çekeceğine hiç şüphe yok. Bu alanda sınıfında bir ilk olarak lanse edilmesiyle de akıllara hazınacak olan yeni jenerasyon Captur, ilk aşamda ise tanıdık motor seçenekleriyle kullanıcıların karşısında olacak. 1.0 litrelik turbo üç silindir ve 1,3 litrelik turbo dört silindir gibi ünitelerin başı çekeceği bu seçenekler, hibrit üzerinde oluşan meraka cevap verebilmiş değil. Tanıtımın ardından kaynaklara yansımaya başlıyanlar ise kazanı kaynatmaya başlayacak cinsten.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Renault Captur Hybrid, 160 beygir seviyelerine göz kırpıyor

Hibrit bileşenin güç vereceği Captur ile ilgili teknik detaylar konusunda çok fazla detay vermeyen resmi kaynaklar için biraz daha beklememiz gerekiyor. Lakin içeriden gelmeye başlayan sızıntılar, masanın üzerinde konuşabileceğimiz rakamları gösteriyor bizlere. AutomobileMagazine ekibine göre 1,6 litrelik benzinli motorun temeli üzerine kurulacak olan hibrit seçenekte bizleri kombinasyonda 160 beygire yaklaşacak bir güç bekliyor. 9,8 kWh‘lık batarya paketinin netleştiği menzil ayağında ise büyük bir sürpriz olmaz ise 45 ile 50 kilometre aralığında saf elektrik mesafesi bekliyoruz. Bu bileşenin Captur’a yansıtacağı performans verileri ise şimdilik net değil. Yeni nesil Megane’ın hibrit versiyonu için de önemli bir yansıma niteliği taşıyacak olan bu rakamlar bir süre daha gündemde olacak.