reklamı kapat

POPÜLER

2020 Seat Leon e-hybrid
2021 Seat Leon

2020 Seat Leon ailesinin şarj edilebilir hibrit versiyonu için yurt dışı fiyatları açıklandı

Yeni dinamikleriyle kullanıcıların merakla beklediği 2020 Seat Leon, E-Hybrid adıyla aileye dahil olan hibrit paketle yola çıkıyor.

Bu yılın ilk günlerinde gerçekleştirilen tanıtımıyla birlikte ilgi odağı olmayı başaran 2020 Seat Leon ailesi, yeni altyapısının getirisi olarak yeni sürüş deneyimlerini de kazandı. Yeni tasarım karakteriyle aile içerisindeki rakibi Golf’den bile daha çok beğeni kazandığı görülen yeni nesil, beraberinde getirdiği hibrit motor dinamikleriyle de başarılı modelin tarihine geçecek. Tanıtımın üzerinden geçen zaman diliminin ardından farklı gelişmeler üzerinden gündeme gelen Leon’un, bir süredir beklenen hibrit versiyonlarıyla ilgili sır perdesi de aralanıyor. Avrupa merkezli olarak sipariş süreci başlatılan şarj edilebilir versiyonun bu gelişmeyle birlikte yaklaşık 40 bin dolarlık fiyatla alıcı bulacağını görüyoruz.

2021 Seat Leon

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Seat Leon E-Hybrid hakkında bilmeniz gerekenler

E-Hybrid rozetiyle listelerdeki yerini alacak olan versiyonun kaputunun altında 1,4 litrelik benzinli motor konumlandırılıyor. Bir adet elektrik motoruyla desteklenen bu ünitenin kombinasyonuyla birlikte ortaya 204 PS güç çıkıyor. Şanzıman ayağında ise özel olarak geliştirilen 6 kademeli DSG kullanılıyor. Bu bileşenlerin bir araya gelmesiyle de aracın 0’dan 100’e hızlanmasını 7,5 saniyede tamamlayabildiğini görüyoruz. İşin performans kısmını bir kenara bıraktığımızda, hibritin elektrikli sürüş kısmına bakmak gerekiyor. Burada başarılı bir deneyimden bahsetmek mümkün. Nitekim Leon’un hibrit versiyonu saf elektrikli sürüş modunda 58 kilometre gibi gayet başarılı bir seviyede. Bu menzili sunan bataryaları şarj etmese 3,6 kW’lık kaynak üzerinden yaklaşık 4 saat sürüyor.

İlginizi çekebilir

2020 Seat Leon merak edilen özellikleriyle detaylandı