reklamı kapat

POPÜLER

2020 SEAT Leon Cupra için ilk performans verileri netleşti

Bu ay içerisinde tüm detaylarıyla karşımızda olacak yeni jenerasyonun zirve noktası 2020 SEAT Leon Cupra, hibrit gücüne merhaba diyecek.

İçerisinde olduğumuz ocak ayının son haftası içerisinde tanıtımı gerçekleştirilecek olan yeni jenerasyon SEAT Leon için artık saatin tik takları daha net duyuluyor. 28 Ocak‘taki organizasyon öncesinde modelle ilgili şimdilik çok net detaylar paylaşmayan resmi kaynaklardan ise artık önümüzdeki hafta içerisinde açık kartlar görmeyi bekliyoruz. Özellikle tasarım noktasında Opel Corsa örneğinde olduğu gibi önemli değişimleri beraberinde getirecek olan yeni Leon ile birlikte Cupra versiyonu için de soru işaretleri belirmeye başlayacak. En azından ilk aşama için performans noktasında ailenin en üst versiyonu olacak 2020 SEAT Leon Cupra ile ilgili detaylar da artık belirmeye başladı. Autocar tarafından marka içerisindeki yetkililerden alındığını gördüğümüz bilgiler arasında yani Cupra’nun motor ve performans verileri ön plana çıkıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 SEAT Leon Cupra ile hibrit güç devreye giriyor

Altyapı itibarıyla her zaman olduğu gibi Volkswagen Golf ile ortak yolda seyredecek olan Leon’un yeni Cupra versiyonunda hibrit motor kullanılacağını görüyoruz. Merkezinde 1,4 litrelik TSI makinenin olacağı bu bileşende işin içerisindeki diğer ünite olan elektrik motoruyla birlikte ortaya 250 beygire yakın bir gücün çıkmasını bekliyoruz. 0’dan 100’e hızlanmasını 6,5 saniye dolaylarında tamamlayabileceği söylenen modelin saf elektrik menzili ise 50 kilometre civarında seyredecek gibi görünüyor. Leon ailesinin standart hibrit versiyonları da elbette ki kullanıcıların tercih edebileceği seçeneklerden olacak. Eğer büyük bir değişiklik olmaz ise standart hibrit ailesinin en üst noktasında ise 200 beygirin biraz üzerinde bir güç değeri göreceğiz. Giriş seviyesinde 1.0 litrelik üç silindirli motorla gelecek olan yeni Leon, bu zamana kadar yarattığı kitleyi artırma konusunda bir hayli iddialı olacak gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir

SEAT Tarraco