reklamı kapat

POPÜLER

2020 Cupra Leon

2020 Cupra Leon ailesinin performans canavarı versiyonlarıyla tanışın

2020 Cupra Leon dinamiklerini motor sporları seviyesine çıkartan iki versiyon, ailenin diğer üyelerinin örtülerinden kurtulmasıyla birlikte sahnede.

Ortaya çıkan sızıntı görsellerinin ardından tanıtımı öncesinde tasarım nitelikleri hakkında fikir sahibi olduğumuz 2020 Cupra Leon tanıtımı kısa süre önce gerçekleşti. İlk gösterimi Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında yapılacak olan ailenin en ateşleri versiyonları da pistlerin tozunu attırmak için karşımızda duruyor. İçerisinde tam elektrikli canavar e-Racer’ın da yer aldığı yarışçı versiyonlarının yenisi ise Competicion olacak. Leon rozetini 680 PS gibi zirve noktalarda taşıyacak olan e-Racer, dünyanın ilk tam elektrikli binek yarış otomobili olarak da kayıtlara geçiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Cupra Leon binek otomobil şampiyonasında piste çıkacak

Elektrikli versiyonun rakamsal verilerinin biraz daha detaylarına indiğimizde göz kamaştırıcı beygir gücünün işi bambaşka bir noktaya taşıyan 900 Nm‘lik tork ile desteklendiğini görüyoruz. Otomobil bu kombinasyonda maksimumda 270 km/s hıza erişebilirken, 0’dan 100’e 3,2 saniyede çıkabiliyor. Son olarak versiyonda dört adet elektrik motoru bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Competicion ise Leon ailesinin performans odaklı tüm üyelerinden tanıdığımız 2.0 litrelik benzinli motorla geliyor. 340 PS güce ve 410 Nm torka sahip olan modelin 4,5 saniyelik 0-100 ve 260 km/s’lik maksimum sürat değeri de teknik tabloya yansıyan nitelikleri arasında. 6 kademeli manuel şanzımanın standart olarak sunulduğu model markasını pistlerde temsil edecek. Süspansiyon ve pek çok altyapı dinamikleri tamamen motor spotlarına göre modifiye edilen otomobillerin ön satışları başlamış durumda. İlk teslimatlarınsa nisan ayında yapılması bekleniyor.

İlginizi çekebilir

Karşınızda yeni Seat Leon