reklamı kapat

POPÜLER

2020 SEAT Leon

2020 SEAT Leon için tanıtım tarihi ve ilk detaylar netleşti [Video]

Önümüzdeki ay içerisinde gerçekleştirilecek özel bir etkinlikle örtülerinden kurtulacak olan 2020 SEAT Leon, ciddi bir potansiyel barındırıyor.

Önümüzdeki yılla birlikte dördüncü jenerasyonuna kavuşacak olan Leon için uzun süren belirsizlik süreci artık daha net detaylar üzerinden aydınlanmaya başlıyor. Test sürecinde birkaç kez kameralara yakalanan markanın popüler ismi için bu noktada artık elimizde tanıtım tarihi var. Resmi kaynaklar tarafından gerçekleştirilen duyuruyla birlikte netleşen takvimde, 2020 SEAT Leon için 28 Ocak 2020’ye işaret ediliyor. Bu detayla birlikte araçtan ipucu niteliğinde bir de kısa video paylaşan İspanya merkezli üretici, şimdiden bir beklenti yaratmayı başardı. Özellikle sekizinci jenerasyon Golf‘ün tasarım noktasındaki bölünmüşlüğünü düşündüğümüzde, Leon için pay kapma ihtimali iyice artıyor. Tabi ki bir de önümüzde Skoda Scala gibi bir gerçek de var.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 SEAT Leon cephesinden gelen detaylar

Yeni jenerasyonuyla birlikte tasarım olarak önemli bir revizyonun bizi beklediğini teaser videosunda çok net bir şekilde görebiliyoruz. Ailenin en büyük SUV modeli olan Tarraco‘yu akıllara getiren arka stop tasarımının bu noktada çok dikkat çekeceği ve görünümü bambaşka bir noktaya taşıyacağı da söylenebilir. Adaptif yapıda olan ön farlarda da LED teknolojisini kullanacak olan Leon’un, adını artık bagaj kapağının üstünde daha net şekilde göreceğiz. Kokpit bölümünden gelen görüntüler de dış taraftaki beklentiyi destekleyici niteliklerde. Kırmızı LED ambiyans aydınlatmasıyla birlikte üç kollu yeni direksiyon simidi ve dijital ekranları ilk kez görme şansına erişiyoruz. Altyapı olarak Golf ile aynı platform üzerine geliştirilen yeni Leon’un motor seçeneklerinin de kuzeniyle paralel olmasını bekliyoruz. Bu noktada dizel ve benzinliyle birlikte 50 kilometreye yakın elektrik menzili sunabilen hibrit versiyonu da listede görmek çok şaşırtıcı olmayacak. Önümüzdeki günlerde daha da aydınlanacak süreçle ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

Video