reklamı kapat

POPÜLER

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları mobilde nasıl canlı izlenir?

 - Güncelleme: 23 Temmuz 2021 10:50

Resmi açılışı bugün Japonya Ulusal Stadı’ndaki törenle yapılacak  2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları mobilde nasıl takip edilecek? İşte cevap;

“Yarını Keşfet” sloganıyla gerçekleştirilecek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, ilk olarak neden 2021 değil 2020 ibaresine sahip. Çünkü tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle etkinlik geçtiğimiz yıl yapılamamıştı.

Bu yıl da salgın devam ettiği için seyircisiz olarak düzenlenecek büyük spor etkinliği, elbette Türkiye’de de canlı yayınlanacak. Türkiye saatiyle 14.00’te başlayacak açılış töreniyle start alacak büyük etkinlik TRT SPOR ve TRT SPOR Yıldız’dan canlı takip edilebilecek.

Kişilerin TRT SPOR mobil uygulamaları (iOS / Android) üzerinden 206 ülke adına 11 binden fazla sporcunun madalya için ter dökeceği etkinliği gittikleri her yerde izleme şansları bulunuyor. Elbette TRT’nin yayınları Türkçe bilgilendirme ile yapılıyor. Türkçe içerik istemeyenler için başka spor firmalarının da geniş yayın seçenekleri bulunuyor.

Yapılan açıklamaya göre 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi 50’si kadın, 58’i erkek toplam 108 sporcu 18 branşta temsil edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları özel bir madalya detayına sahip

Her yıl milyonlarca yeni elektronik ürün üretiliyor. Buna bağlı olarak her yıl milyonlarca elektronik ürün çöp oluyor. Biliyorsunuz bu elektronik ürünlerde birçok değerli maden kullanılıyor. Bunları geri dönüştürmek için birçok şirket bulunurken, “geri dönüşüm” 2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarına da sıçramıştı. Geçtiğimiz yıl çıkarılan değerli madenler ile hazırlanan olimpiyat madalyaları tanıtılmıştı.

2017 Nisan ve 2019 Mart ayları arasında Japonya’da bağışlanan ufak elektronik ürünlerden hazırlanan  “altın, gümüş ve bronz” madalyalar, oldukça dikkat çekmiş ve gayet güzel görünüyorlardı.

Teknik olarak paylaşılan bilgilere göre mühendisler elektronik ürünlerden 32 kg altın, 3.500 kg gümüş ve 2.200 kg bronz çıkarmayı başarmış. Bunun için 78 tondan fazla elektronik ürünü geri dönüştüren ekip, burada tam 6.2 milyon cep telefonunu parçalamış.

İlginizi Çekebilir

Dikkat çeken en yeni elektrikli bisikletlerden