reklamı kapat

POPÜLER

2020 Tokyo Olimpiyatları

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda “yüz tanıma” devrimi

24 Temmuz-9 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılacak 2020 Tokyo Olimpiyatları, yüz tanıma teknolojisinden sonuna kadar yararlanacak.

Japan Times‘ın haberine göre 2020 Tokyo Olimpiyatları, yüz tanıma teknolojisinin en aktif kullanıldığı etkinlik olacak. Bu noktada teknoloji daha çok olimpiyat alanlarına giriş çıkış yapan sporcular, yetkililer ve gazeteciler üzerinde kullanılacak. Bu kişilere özel bir kimlik kartı verecek organizasyon, sürece yüz tanıma sistemini de dahil edecek. Bu sayede olimpiyat alanına başkasının kimliğini çalarak girmeye çalışanları önleyecek olan sistem, kişilerin kimliği ile yüzünü tarayacak. Eğer eşleşme sağlanırsa geçişe izin verecek, olmazsa da güvenlik güçleri olaya dahil olacak. Bu amaç için 400 bine yakın yüzün taranacağı belirtilirken, sistem kapılardaki geçiş sürecini de hızlandıracak. Altyapı ise NEC tarafından geliştirilen kendisini kanıtlamış bir yüz tanıma sistemi üzerine kurulacak. İkizleri ayrıt edebildiği belirtilen bu teknoloji, söylendiği kadarıyla estetik operasyon geçirenleri dahi belirleyebiliyor. Yani bakıldığında güvenlik en üst seviyede görünüyor.

2020 Tokyo Olimpiyatları kapsamında kullanılacak yüz tanıma artık hayatımızın bir parçası

Biz farkında olmasak da artık birçok ülke ve kurum yüz tanıma teknolojisini aktif olarak kullanıyor. Apple’ın iPhone X ile evimize kadar soktuğu bu teknoloji, 2020 Tokyo Olimpiyatları oyunları ile daha da gündeme gelecek gibi duruyor.