reklamı kapat

POPÜLER

2020 Tokyo Olimpiyatları yüz tanıma

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda güvenlik için üst düzey teknoloji

2020 Tokyo Olimpiyatları için beklenen karar nihayet resmileşti. Organizasyon güvenlik için yüz tanıma teknolojisinden faydalanacak. Ancak küçük bir farkla.

2020 Tokyo Olimpiyatları için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. 2017 yılında ortaya çıkan bir haberle, gelecek olimpiyatlarda kullanılacak güvenlik önlemleri arasında yüz tanıma teknolojisinin yer alabileceği konuşuluyordu. Organizasyon kurulu kararı aldıklarını müjdeledi. Ancak söz konusu teknoloji izleyiciler için kullanılmayacak. Sadece atletler, alanda çalışan görevliler ve medya mensupları için kullanılacağı belirtiliyor. Teknoloji ise Japon firma NEC tarafından sağlanacak. NEC’in yüz tanımlama cihazları etkinlik alanında kullanılacak. Firmanın söz konusu sistemi 2016 Rio Olimpiyatlarında test ettiği ve havalimanı gibi çeşitli noktalarda da kullanıldığı kaydediliyor. Teknoloji etkinliğin ana katılımcılarında kullanılacağı için kurul etkinlik öncesi katılımcıların fotoğraflarını veri havuzuna yükleyecek. NEC’in başkan yardımcısı Masaaki Suanuma’nın yaptığı açıklamaya göre teknolojileri yüzde 99,7 oranla doğru sonuç veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yetkisiz girişler önlenecek

Kurul, bu teknolojinin kullanımıyla beraber, çalıntı giriş kartlarıyla özel alanlara giriş yapmak isteyen kötü niyetli kişileri önlemeyi amaçlıyor. Aynı zamanda giriş kartını “ödünç verme” gibi olaylar da önleniyor. Tüm bunların yanı sıra, sistemin güvenlik kontrolü sırasında kaybedilen zamanı da telafi etmesi amaçlanıyor. Atletlerin uzun güvenlik kontrollerinin, yüz tanımlama cihazlarıyla kısalması bekleniyor. Japonya’nın en sıcak aylarında gerçekleşecek olan olimpiyatlar için bu sürenin kısalması atletler açısından kritik bir durum oluşturuyor.