reklamı kapat

POPÜLER

2020 Toyota Yaris
2021 Toyota Yaris

2020 Toyota Yaris cephesinden bir ilki içeren beş yıldızlı çarpışma testi başarısı

2020 Toyota Yaris, yerini yeni kritere bırakan ön bariyer çarpışma programında başarılı olan ilk otomobil olarak kayıtlara geçti.

Yeni model yılıyla birlikte artık dördüncü jenerasyonuyla kullanıcılarla buluşacak Yaris, beraberinde önemli geliştirmeleri de getiriyor. Geçtiğimiz ay itibarıyla Avrupa pazarında yüzünü göstermeye başlayan araçla ilgili iddiayı ortaya koyma sürecinin de bu kapsamda devam ettiğini söyleyebiliriz. Bu seferki gelişme ise güvenlik ayağının merkezi üzerine şekilleniyor. Resmi kaynaklardan yapılan duyuruda 2020 Toyota Yaris, 1997’den beri kullanılanın ve yerini yeni kritere bırakan ön bariyer çarpışma programında başarılı olan ilk otomobil oldu. Yaris, Toyota’nın karşıdan gelen trafikle çarpışmayı önlemek için kullandığı en yeni nesil Safety Sense paketi sayesinde çarpışmadan kaçınma teknik testlerinde de iyi puan aldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkanlarıyla 2020 Toyota Yaris

Üretimi Fransa’da yer alan tesislerde gerçekleştirilecek olan Yaris’in motor seçeneklerinde hibrit ünite öne çıkarılmış durumda. Kaputun altındaki hibrit teknolojisine eşlik edecek yeni bir 1,5 litre hacimli motora yer veren Toyota, 1.0 litrelik üç silindiri de opsiyonlar arasında tutuyor. Atkinson temelli hibrit makinenin içten yanmalı ayağı tek başına 80 PS güç üretirken, elektrik ünitesiyle birlikte bu değer 115 beygire kadar esneklik gösterecek. Çarpışma testinin beş yıldız başlığının detaylarına indiğimizde ise otomobilin; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 86, çocuk korumasında yüzde 81, yaya korumasında yüzde 78 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 85 oranında başarı elde ettiğini görüyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR