reklamı kapat

POPÜLER

2020 Türkiye Ralli Şampiyonası

2020 Türkiye Ralli Şampiyonası için taslak takvim belli oldu

Dünya Ralli Şampiyonası takviminde kendisine yer bulan ülkemizde, yerel nitelik 2020 Türkiye Ralli Şampiyonası takvimi detaylandı.

Geride bıraktığımız yılı Dünya Ralli Şampiyonası‘na ev sahipliği yaparak motor sporları adına verimli geçiren Türkiye, yeni sezon hazırlıklarına da başladı. Federasyon tarafından yürütülen çalışmaların da bu kapsamdaki ilk detaylarını almaya başlıyoruz. 2020 sezonu kural ve takvim çalışmaları için organizatör kulüpler, sporcular ve takımlar ile toplantılarını sürdüren Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Sportif Kurulu‘nun hamlesi takvim üzerine atıldı. İlk olarak 2020 Türkiye Ralli Şampiyonası taslak takvimini açıklayan kurul kısa sürede listenin son karar aşamasını da duyuracak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Türkiye Ralli Şampiyonası takviminde yeni yerler dikkat çekiyor

Yeni sezonun şampiyona takvimine baktığımızda Sarıkamış Rallisi ve Hitit Rallisi‘nin dahil edilişi hemen dikkat çekiyor. Genel bazda bakıldığında ise şampiyona kapsamında yıl içinde 8 ralli koşulacağını görüyoruz. Sezon 29 Şubat-01 Mart tarihlerinde Kars’ta düzenlenecek olan Sarıkamış Rallisi ile başlarken, 04-05 Nisan İzmir’de Ege Rallisi, 25-26 Nisan Eskişehir’de ESOK Rally, 16-17 Mayıs Ankara’da Hitit Rallisi, 20-21 Haziran’da Kocaeli Rallisi, 11-12 Temmuz Yeşil Bursa Rallisi, 24-27 Eylül WRC Türkiye Rallisi ile devam edecek ve 24-25 Ekim İstanbul Rallisi ile son bulacak. Oldukça geniş kapsamlı bir alana yayılan şampiyona bu sayede kitleye ulaşma konusunda da elini güçlendirecek.

İlginizi çekebilir

Jaguar F-Type Ralli