reklamı kapat

POPÜLER

2021 Audi RS 3 Sedan, Nürburgring’in yeni kralı oldu; işte rekordan detaylar [Video]

 - Güncelleme: 10 Ağustos 2021 14:44

Tanıtımının üzerinden geçen bir aylık zaman diliminin ardından Nürburgring rekoru duyurulan 2021 Audi RS 3 Sedan, beklentileri karşılamada zorlanmayacak gibi görünüyor.

Performans odaklı otomobiller standart versiyonlarının yeni nesile kavuştuğu her dönemde daha da gözlerin üzerine çevrildiği bir ortamla karşı karşıya. Teknolojinin son nimetleriyle donatılan bu asfalt makineleri, önceki nesillere göre geldiği yeni limitleri kanıtlama konusunda önemli bir sınav veriyor. Geçtiğimiz ay içerisinde tanıtımı gerçekleştirilen 2021 Audi RS 3 Sedan da tanıtımıyla birlikte gözlerimizin üzerinde olduğu isimler arasındaydı. Aradan geçen 1 aylık zaman diliminin ardından Audi cephesinden gelen resmi duyuru, aracın yetenekleri konusunda var olan beklentileri karşılamada fazlasıyla yeterli gibi görünüyor.

2021 Audi RS 3 Sedan Nürburgring rekoru

Bizleri yeşil kamuflajlı görüntüleriyle karşılayan yeni RS 3 Sedan için hız rekoru duyurusu bizi Nürburgring’e götürüyor. Renault Megane RS Trophy-R tarafından elde tutulan segment liderliğini alan RS 3 Sedan, 7:40.748 dakikalık derece ile önceki rekoru 4,5 saniyenin üzerinde geliştirerek önemli bir başarıya imza attı. Üzerinde, sokaklara sunulacak versiyonun opsiyon listesinde yer alan; RS süspansiyon sistemi, Pirelli P Zero Trofeo R lastik seti ve seramik disk frenlerin tamamı konumlanan rekortmen modelin teknik nitelikleri de dikkat çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaputun altında yatan 2,5 litrelik turbo beslemeli beş silindirli motor Avrupa pazarında 400 PS güç ve 500 Nm tork değerleriyle kullanıcıları bekliyor olacak. Önceki nesile göre ufak da olsa iyileştirmeler barındıran bu rakamlarla birlikte otomobilin 0’dan 100’e hızlanması 3,8 saniye olarak karşımıza çıkıyor. Bu da önceki nesile göre 0,3 saniyelik iyileştirme demek. Standart olarak 250 km/s’lik maksimum süratle gelen modeller, RS Dynamic paketi ile 290 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Yeni RS 3 Sedan ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.