reklamı kapat

POPÜLER

2021 BMW M3

2021 BMW M3 ve M4 için tanıtım tarihi açıklandı; peki beklentiler ne yönde?

Almanya’daki test süreci yoğun şekilde devam eden 2021 BMW M3 ve M4, özellikle sürüş deneyimi konusunda çok daha iddialı şekilde geliyor.

Standart versiyonların yollarda var olan dinamiklerini bir üst noktaya taşıma görevi her zaman “M” departmanının dokunuşlarını da beraberinde getirdi. Test sürecinde kamuflajlı olarak pek çok kez karşımıza çıkarılan yeni BMW M3 Sedan ve M4 Coupe de gelinen son noktaların temsili için artık geri sayım sürecinde. Yapılan hazırlıkların ardından önümüzdeki eylül ayı içerisinde karşımıza çıkarılacağı netleşen modellerdeki performans iddiası hiç olmadığı kadar yüksek. 2021 BMW M3 ve M4’ün kendine has tasarım ve donanım dinamiklerinin kullanıcı deneyimiyle birleşmesi adına gerçekleştirdiği test süreci Nürburgring’in de dışına taşındı. Marka her iki modeli şu anda Alman Binek Otomobil Serisi DTM’in yapıldığı Sachsenring’de test ediyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 BMW M3 ve M4’te performans dinamikleri ileriye taşınıyor

Araçların özellikle viraj dinamikleri için hissedilir derece fark yaratacağı söylenen bu test sürecinde, yeni BMW M3 ve M4ü özel bir süspansiyon sistemi ve frenleme teknolojisi gibi kapsamlı yenilikler bekliyor olacak. Tasarım dinamiklerini gösteren parçaların yanında yeni modellerin teknik özellikleri de ana hatlarıyla netleşmiş durumda. M3’e baktığımızda aracın bir öncekine göre standart pakette 48 beygir, Competition’da ise 59 beygir güç artışıyla yola devam ettirileceğini görüyoruz. Kaputun altunda ise X3 ve X4’ün M versiyonlarından tanıdığımız 3.0 litrelik sıralı altı silindirli makine görev yapacak. Ailenin en üst seviyesindeki versiyonda bu motorun 510 PS güç ve 650 Nm torkla hizmet edeceğini ve standart olarak 8 kademeli otomatik şanzımanla geleceğini söyleyebiliriz.

İlgili Video

Yeni BMW 4 Serisi