reklamı kapat

POPÜLER

2021 BMW M4 Competition
Hedef pist rekorları; BMW M4 ve Continental için yeni ortaklık

2021 BMW M4 Competition Convertible; yeni neslin performans zirvesi “üstünü açtı”

Standart olarak xDrive ile gelen 2021 BMW M4 Competition Convertible, kendi çatısı altında iyileştirilen değerleriyle yola devam ediyor.

BMW’nin özellikle X7 ile birlikte yoğun eleştiriye tutulduğu yeni nesil böbrek ızgara tasarımı, 4 Serisi ürün gamıyla bambaşka bir noktaya taşındı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan ürün gamıyla birlikte işin içerisine elektrikli versiyonun da dahil olduğu bu dinamiklerin önümüzdeki süreçte diğer isimlere de yansıtılacağının sinyallerini aldık. 2021 model yılıyla Türkiye’de de satışlarına başlanan yeni nesil BMW 4 Serisi, Eylül 2020’de tanıtılan performans zirvesi M4 Competition’ın yeni gövde tipiyle zenginleşmeye devam ediyor. Saatler önde duyurusu gerçekleştirilen 2021 BMW M4 Competition Convertible, teknik nitelik bazında diğer versiyonlara paralel bir performans vadediyor. Buradaki en büyük farkı, tavanın açılmasıyla birlikte altı silindirli motor ve rüzgar sesisin daha net duyulacak harmonisi olacak.

Hedef pist rekorları; BMW M4 ve Continental için yeni ortaklık

Rakamlarla 2021 BMW M4 Competition Convertible

M4 Competition Convertible’ın kaputunun altında Coupe’de olan motor birebir şekilde görev yapıyor. Sıralı altı silindir mimarisinde geliştirilen 3.0 litrelik makine, 503 beygir güç ve 650 Nm tork değerlerini yere aktarabiliyor. Convertible’ın performans verileri de Coupe ile oldukça yakın. 0’dan 100’e hızlanmasını 3,7 saniyede tamamlayabilen modelin 0’dan 100’e hızlanmasıylsa 250 km/s ile limitli. Ek ücret karşılığında araçlarına M Driver’s paketini dahil ettiren kullanıcılar ise maksimum sürat limitlerini 280 km/s’e kadar esnetebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Convertible’a has olan rakamlara baktığımızda ise, tavanın açılma süresinin 18 saniye olarak paylaşıldığını görüyoruz. Kullanıcılar tavanlarını açma-kapatma işlemini 50 km/s hıza kadar aktif şekilde yapabilecek. Kullanılan tavanın ağırlık olarak önceki versiyona göre yüzde 40 daha hafif olması da hikayede dikkat çekiyor. Tüm yapının bagajda kapladığı alanın da iyileştirildiği özellikle belirtiliyor. Yurt dışında yaklaşık 86 bin dolardan satışa sunulacak olan yeni M4 Competition Convertible’ın sipariş alımları da başlatıldı.

İlgili Video

Yeni BMW 4 Serisi