reklamı kapat

POPÜLER

Honda Accord 2022

2021 Honda Accord için Türkiye fiyatları ve versiyonlar açıklandı

 - Güncelleme: 06 Ekim 2021 10:35

Düzenlenen özel lansmanla birlikte fiyat ve donanım seçenekleri resmiyet kazanan 2021 Honda Accord, ekim ayıyla Türkiye’ye dönüş yapıyor.

Honda’nın 2021 yılıyla birlikte Türkiye pazarında hayata geçirmek istediği ürün gamı genişletmesi adım adım gerçeğe dönüşüyor. Uzun süredir Civic ürün gamı çevresinde şekillenen modellere bu yıl itibarıyla sırasıyla Jazz ve City dahil edildi. Süreç içerisinde gerçekleştirilen açıklamalar ışığında dönmesini beklediğimiz 2021 Honda Accord da bugün itibarıyla Türkiye ürün gamına ekleniyor. Düzenlenen özel lansman kapsamında tanışma fırsatına eriştiğimiz yeni Accord, artık onuncu jenerasyonuyla yollarda olacak. Yenilenen Accord Türkiye pazarına iki farklı donanım seçeneğiyle giriş yapıyor. Aracın resmi satışları 16 Ekim itibarıyla başlayacak.

2021 Honda Accord fiyat listesi

Markanın resmi kaynakları tarafından lansmana özel olarak paylaşılan fiyatlar şu şekilde karşımıza çıkıyor;

Yeni Accord Executive – 540.000 TL
Yeni Accord Executive Plus – 561.000 TL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Honda Accord için öne çıkanlar

Accord’un Türkiye’ye dönüş haberinimi aldığımız temmuz ayından itibaren modelle ilgili ciddi bir ilgi yumağı oluştuğuna şahit oluyoruz. Buradaki en büyük etkilerden birisi şüphesiz yeni tasarım karakteriyle birlikte kullanıcılar için çok daha verimli olack yeni motor seçeneği. 1,5 litrelik hacimle gelen motor 190 PS güç ve 260 Nm tork üreterek Accord’un 0’dan 100’e hızlanmasını 8,9 saniyede tamamlamasına olanak tanıyor. Honda’nın yeni motor teknolojisinin getirisi olarak bu ünitenin sınıfının en iyi yakıt tüketimi değerlerinden birisine sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Burada WLTP standartlarındaki testler 100 kilometre için 7,3 litre olarak veriliyor. Şanzıman tarafında ise CVT bizi bekliyor. Süspansiyon tarafında ise arka bölümde de bağımsız mimarinin geliyor olması altı çizilmesi gerekenler arasında.

Honda araç üzerinde geliştirdiği tasarım konusunda odağını ızgara ve ön ışıklandırma grubunda yapıyor. Artık daha geniş bir panelin kullanıldığı Accord’un LED farları da gerek görünüm gerekse aydınlatma konusunda ileriye taşınıyor. Bunlarla birlik artık makyaj operasyonlarının olmazsa olmazı olan yeni jant tasarımları da yeni Accord ile birlikte sokaklarda olacak. Ailenin en üst noktasında 18 inç ebatına kadar jant tercih etmek mümkün olacak. İç bölüme geçmeden önce 570 litrelik bagaj hacminin kullanıcıları beklediğini belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kokpit bölümüne geldiğimizde ise önceki yıllarda opsiyonel olarak sunulan bazı donanımların artık alt kademelerde de standart olarak sunulduğu bir yapı karşımıza çıkıyor. Bunlar arasında 8 inçlik multimedya ekran da yer alıyor. Android Auto ve AppleCarPlay desteğinin kablolu olarak desteklendiğini de belirtmeden geçmeyelim. Ailenin standart konfor donanımları arasında; anahtar üzerinden uzaktan motor çalıştırma ve arka koltuk ısıtma dikkat çekiyor. Elektronik destek asistanları kısmında adaptif hız sabitleyici, şeritte tutma asistanı, ön-arka trafik destekleri ön plana çıkıyor. Ailede Honda-Sensing güvenlik teknolojilerinin tamamı standart olarak geliyor.

İlgili video

Yeni Honda City