reklamı kapat

POPÜLER

2021 Honda Civic

2021 Honda Civic; yeni nesil için ilk modifikasyon kaputun altına geldi

 - Güncelleme: 26 Temmuz 2021 19:02

2021 Honda Civic için Hondata ekibi tarafından yayınlanan yazılım geliştirme sonuçları, ufak dokunuşlarla alınan sonuçları ortaya koyuyor.

Nisan ayında gerçekleştirilen tanıtımıyla birlikte on birinci nesliyle tanışma fırsatına eriştiğimiz Civic için Türkiye macerası henüz başlamadı. Japonya ve Amerika gibi bölgeler ise üretim odağının da getirisiyle yeni nesil Civic’in sokaklarda gezmeye başladığı yerler olarak da karşımıza çıkıyor. Modifikasyon projelerinin de her zaman olduğu gibi popülerlerinden birisi olmasını beklediğimiz 2021 Honda Civic için ilk ufak dokunuşlar da görünmeye başladı. Hondata tarafında yazılım odağında yapılan geliştirmelerle, motorda hissedilir veri artışlarının yakalanabilmesi dikkat çekiyor.

2022 Honda Civic Hatchback

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Honda Civic yazılım geliştirmesiyle kolayca bir adım yukarıya taşınıyor

Türkiye’de de çokça yapılan işlemlerden birisi olan yazılım geliştirmeleri, kullanıcılara etkili sonuçlar verme konusunda başarılı. Hondata ekibinin Civic’in 1,5 litrelik turbo beslemeli benzinki motorunda yaptığı geliştirme de bu oranda beklentileri karşılıyor. Fabrika çıkış olarak 164 PS güç ve 221 Nm tork üreten bu ünitenin, yazılım sonrasındaki verileri 199 PS güç ve 289 Nm tork olarak karşımıza çıkıyor. Bu da güç bazında 34, tork bazında ise 68 birimlik bir artış demek.

Önümüzdeki süreçte Si ve Type R gibi versiyonlar üzerine de çalışacak olan ekibin, farklı kademelerde benzer geliştirmeleri kullanıcılara sunmayası bekleniyor. Yeni nesil Type R’ın halihazırda test sürecinde olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim. Yeni Civic ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Video