reklamı kapat

POPÜLER

2021 Hyundai Elantra

2021 Hyundai Elantra Türkiye’de; işte fiyat dahil bilmeniz gerekenler

 - Güncelleme: 15 Nisan 2021 17:01

Bugün düzenlenen etkinlike Türkiye macerası resmen başlayan 2021 Hyundai Elantra, tek motor seçeneğiyle listelerdeki yerini aldı.

İlk olarak geçtiğimiz yılın mart ayı içerisinde düzenlenen etkinliğiyle birlikte yüzünü göstere Elantra, Hyundai’nin yeni nesil tasarım dilinin ilk temsilcileri arasında kendisine yer buldu. Bir süredir yurt dışında devam eden satış süreci sonrasında dümen nihayet Türkiye’ye de kıvrıldı. Bugün düzenlenen dijital lansman kapsamında Türkiye satışları resmen başlayan 2021 Hyundai Elantra, Türkiye pazarında atmosferik nitelikli tek motor ve beş farklı donanım seviyesiyle giriyor. Lansmana özel olarak 231.500 TL’lik başlangıç fiyatı duyurulan sportif sedan otomobilin en üst donanım seviyesi olan Elite Plus’ta 410.000 TL’ye kadar yükselebilen fiyat etiketine sahip olması da dikkat çekiyor.

2021 Hyundai Elantra fiyat listesi

Elantra’nın detaylı özelliklerine geçmeden dilerseniz ilk olarak madde madde fiyatlandırılmasına bakalım. Resmi kaynaklar tarafından bugün açıklanan liste şu şekilde;

1.6MPI 6 İleri Manuel Style (Benzinli) 231.500 TL
1.6MPI CVT Otomatik Style Comfort (Benzinli) 296.000 TL
1.6MPI CVT Otomatik Smart (Benzinli) 325.000 TL
1.6MPI CVT Otomatik Elite (Benzinli) 370.000 TL
1.6MPI CVT Otomatik Elite Plus (Benzinli) 410.000 TL

Elantra yedinci nesliyle maceraya devam ediyor

İlk kez 1990 yılında tanıtılan Elantra artık yedinci nesliyle karşımızda buluyor. 30 yılda 15 milyon adetten fazla satma başarısı gösteren model, Güney Koreli üreticinin bu alanda liderlerinden birisi. Öncelikli olarak Amerika, Kore, Çin ve diğer Asya pazarları göz önünde bulundurularak hazırlanan aracın Türkiye’deki hedefi, daha sportif ve aynı zamanda farklı bir tasarım çizgisine sahip sedan araç isteyen bireysel müşterilere ulaşmak olarak nitelendiriliyor. CN7 model kodlu Yeni ELANTRA, sıradışı şekillere ve dokulara dayanan, Hyundai’nin Parametrik Dinamik adını verdiği yeni tasarım kimliğini yansıtıyor.

Hyundai’nin üçüncü nesil araç platformu K3 üzerine geliştirilen Elantra, önceki nesline göre daha hafif ve daha iyi bir yakıt ekonomisi vadediyor. Bu platform aynı zamanda daha çevik yol tutuşu için aracın ağırlık merkezini düşürmesine de olanak tanırken, olası bir çarpışma anında çok katmanlı bir yapıda olduğundan güvenliği de artırıyor.


Türkiye’de “Style”, “Style Comfort”, “Smart”, “Elite” ve “Elite Plus” olmak üzere beş farklı donanım seviyesiyle satılan otomobilin, teknolojik özellikleri de en az tasarımı kadar iddialı. Dual LED farlar, LED gündüz sürüş farları, uzunlanmasına yerleştirilen H formundaki LED arka lambalar, açılabilir tavan, 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar, elektronik park freni, akıllı hız sabitleyici, kablosuz şarj sistemi, yağmur sensörü, ön çarpışma uyarı sistemi, şeritte kalma ve takip uyarı sistemi ve 10.25 inç bilgi ekranı, Yeni ELANTRA’nın en önemli donanımlarını oluşturuyor. Ayrıca, araçta sunulan kablosuz Android Auto ve Apple Car Play özellikleri de 10.25 inçlik bilgi ekranıyla kombine bağlantı özelliği sunuyor. Elite Plus donanım seviyesinde sunulan 8 hoparlörlü Bose ses sistemi de müzik tutkunu kullanıcıların ilgisini çekecekler arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Hyundai Elantra için açıklanan motorlar

Yeni Elantra, Türkiye’de ilk etapta tek motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Araç, 1,6 litre atmosferik beslemeli motora ve CVT şanzımana sahip. CVT’ye ek olarak, 6 ileri manuel şanzıman sadece Style donanım seviyesinde sunuluyor. 123 beygir güç ve 154 Nm tork üreten bu motorla birlikte 0’dan 100’e hızlanmasını 10,6 saniyede tamamlayabilen Elantra’nın erişebileceği maksimum sürat ise 197 km/s olarak açıklanıyor. Elantra’nun atmosferik motoruyla ortalama yakıt tüketimi 6,4 litre olarak veriliyor.

İlgili video